455
Ενα στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Στις 4 Φεβρουαρίου θα έχουμε άλλα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Σε τίνος το συλλαλητήριο θα πάει ο Κικίλιας;

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 26 Ιανουαρίου 2018, 08:31
Ενα στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Στις 4 Φεβρουαρίου θα έχουμε άλλα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Σε τίνος το συλλαλητήριο θα πάει ο Κικίλιας;

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 26 Ιανουαρίου 2018, 08:31

«Εσείς θα πάτε στο συλλαλητήριο της Αθήνας;» ρωτήθηκε χτες το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη. Και, σώζοντας την παρτίδα, έδωσε την πρέπουσα απάντηση, όχι μόνο για τη συμμετοχή, αλλά και για το πώς πρέπει να ονομάζουμε τους γείτονες της ΠΓΔΜ (εδώ).

Αλλά σήμερα ας αφήσουμε τα του ονόματος και ας επικεντρωθούμε στο νέο συλλαλητήριο. Στο οποίο η μεν Ντόρα δεν θα πάει, αλλά θα πάει ο Βασίλης Κικίλιας. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι ένα νέο παιδί, συμπαθέστατο, πρώην μπασκετμπολίστας και πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ. Σήμερα είναι τομεάρχης Αμυνας , δηλαδή δυνητικά ο αυριανός υπουργός Αμυνας σε κυβέρνηση της ΝΔ. Ηταν ο πρώτος που, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μόλις κυκλοφόρησε ότι θα διοργανωθεί και άλλο στην Αθήνα, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει.

Γιατί όχι; θα αναρωτηθεί κανείς. Τόσο και τόσοι συνάδελφοί του πήγαν να ακούσουν τον («είναι τρελός ο στρατηγός») Φράγκο Φραγκούλη (εδώ) και να μαζέψουν ψηφαλάκια. Γιατί να υστερήσουν οι Αθηναίοι συνάδελφοί τους; Δεν λέω να υστερήσουν, αλλά ας ρίξουν μια ματιά πριν στον άνθρωπο που την ώρα που δήλωναν ενθουσιασμένοι ότι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο εμφανιζόταν ως ο υπερήφανος διοργανωτής του.

Αν στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν κυρίως μακεδονικές οργανώσεις μεταξύ των οργανωτών, στην περίπτωση της Αθήνας εμφανιζόταν πρώτος να κάνει παιχνίδι ένα μπουμπούκι που φύεται παντού, κατά προτίμηση σε χρυσαυγίτικα και ρατσιστικά (μαζί πάνε αυτά, θα μου πείτε) χωράφια. Και το όνομα αυτού Δημήτρης Μιχάκης (αναλυτικά εδώ). Μέχρι και την Τετάρτη, δήλωνε εμπνευστής και διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας (ακούστε τον εδώ να καλεί ακόμα και τη Χρυσή Αυγή), προτού (προσπαθήσουν να) τον περιθωριοποιήσουν (εδώ).

Ο κύριος αυτός, όπως φαίνεται, δεν έχει μόνο ψώνιο να οργανώνει συγκεντρώσεις και να κινηματογραφεί τον εαυτό του. Τα κάνει αυτά μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Τρεις μόνο επισημάνσεις:

-Το 2012 ήταν συμπρωταγωνιστής με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου εμπόδιζαν τους θεατές να παρακολουθήσουν μια «βλάσφημη» παράσταση.

-Το 2016 ήταν συμπαραστάτης σε όσους δεν ήθελαν αλλοδαπούς μαθητές σε σχολείο του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

-Ενδιαμέσως (το 2015) είχε προλάβει να είναι υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με ένα καθαρά ακροδεξιό μπουμπούκι, με εύρος δράσης από τις παραθρησκευτικές οργανώσεις και το ρατσισμό έως την Χρυσή Αυγή. Τώρα θέλει να «ενώσει όλους του Ελληνες» στο συλλαλητήριο που (εμφανίζεται να) οργανώνει.

Σε αυτό το συλλαλητήριο βιάστηκε να δηλώσει ότι θα πάει ο Κικίλιας. Ελπίζουμε να το έκανε απλώς απερίσκεπτα, χωρίς να ξέρει το ποιόν ορισμένων εκ των διοργανωτών του. Ο ίδιος και όσοι άλλοι σκέφτονται να τον τιμήσουν με την παρουσία τους τώρα ξέρουν. Αν, παρόλα αυτά, πάνε, δεν θα μπορούν μετά να ψελλίζουν τη δικαιολογία «όσοι πήγαν δεν είναι ακραίοι».

Υπάρχουν από πριν όλες οι αποδείξεις. Αν τις αγνοήσουν, θα δικαιώσουν απλώς τη ρήση του Πλάτωνα «όμοιος ομοίω αεί πελάζει». Και θα είναι θλιβερό.