549
Οι «Μαχητές» πανηγυρίζουν. Και οι «Διάσημοι» θα πανηγυρίζουν, αλλά για άλλο λόγο | Facebook/SurvivorGR/CreativeProtagon

«Διάσημοι» από χρυσό, «Μαχητές» από κάρβουνο

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 10 Ιανουαρίου 2021, 22:54
Οι «Μαχητές» πανηγυρίζουν. Και οι «Διάσημοι» θα πανηγυρίζουν, αλλά για άλλο λόγο
|Facebook/SurvivorGR/CreativeProtagon

«Διάσημοι» από χρυσό, «Μαχητές» από κάρβουνο

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 10 Ιανουαρίου 2021, 22:54

Εδώ και λίγες μέρες, έχουν έρθει στη δημοσιότητα τα ποσά με τα οποία αμείβονται οι «Διάσημοι» στο «Survivor». Αν το ρεπορτάζ της εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου» έχει πέσει μέσα, τότε η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης είναι η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία παίρνει 6.500 ευρώ ανά βδομάδα. Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος με 6.000 ευρώ, ο Αλέξης Παππάς, η Κάτια Ταραμπάνκο και η Αγγελική Λάμπρη με 5.500 ευρώ, ο Πάνος Καλίδης και ο Μιχάλης Αρναούτης με 4.500 ευρώ, η Αννα-Μαρία Βέλλη με 4.000 ευρώ, ο Γιώργος Κοψιδάς με 3.500 ευρώ και ο Περικλής Κονδυλάτος με 3.000 ευρώ.

Και κάπου εδώ, λες κι ένα «κοίτα να δεις, που οι πιο ακριβοπληρωμένοι από τους παίκτες είναι οι λιγότερο Survivor-friendly τύποι». Θα μου πείτε, αυτό είναι το κασέ της διασημότητάς τους, το οποίο δεν χρειάζεται να μετρηθεί με βάση την αγωνιστικότητα ή την ικανότητα για επιβίωση. Γιατί μπορεί να μιλάμε για ριάλιτι επιβίωσης, αλλά βασικά, μιλάμε για ριάλιτι.

Κι αφού μιλάμε για ριάλιτι, μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Να σου δίνουν 6 χιλιάρικα την εβδομάδα για να σε δει το Πανελλήνιο να σέρνεσαι και να αγκομαχάς, να ξεκινάς όταν οι άλλοι τελειώνουν και να μην μπορείς να σταυρώσεις νίκη σε αγώνισμα. Και να σε αποκαλούν «παλτό» και «ταγάρι» στα social media.

Αρνητική δημοσιότητα και καζούρα. Ενα από τα τιμήματα που πληρώνεις, όταν δέχεσαι να μπεις σ’ ένα παιχνίδι με αγωνίσματα, γνωρίζοντας ότι δεν έχεις κανένα αγωνιστικό χάρισμα. Αλλά και 5-6 χιλιάρικα, πώς να τα αρνηθείς; Εύκολα τα παίρνει κάποιος;

Καθόλου εύκολα, ειδικά αν το όνομά του δεν περιβάλλεται από την αύρα του σελέμπριτι. Και για του λόγου το αληθές, στον αντίποδα των αμοιβών των διασήμων παικτών, είναι οι αμοιβές των ασήμων, δηλαδή των «Μαχητών». Των οποίων το όνομα δίνει και το πραγματικό στίγμα τού τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης της συγκεκριμένης ομάδας. Να αγωνιστεί. Οχι μόνο για να κερδίσει αγωνίσματα και να επιβιώσει στην παραλία του εγκλεισμού, αλλά, κυρίως, να αγωνιστεί για να ανέβει στην κλίμακα του «διασημόμετρου», που τώρα τον έχει στο σημείο ξεφτίλας και του δίνει 500 έως 1.000 ευρώ την εβδομάδα (σύμφωνα πάλι με το ρεπορτάζ της εκπομπής).

Καθόλου άσχημα δεν είναι κι αυτά, βεβαίως, ειδικά στην εποχή μας. Και είναι και πολύ καλύτερα από εκείνα που έπαιρναν οι άσημοι παίκτες προηγούμενων κύκλων του «Survivor». Μέχρι και το απόλυτο είδωλο του ριάλιτι, ο άνθρωπος που ακόμα δεν έχει καταφέρει να τον ξεπεράσει κανένας παίκτης, όσον αφορά στο γκελ που έκανε στο κοινό, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ή Ντάνος, έπαιρνε μόλις 500 ευρώ το μήνα. Πιο χαμηλόμισθος πεθαίνεις, με λίγα λόγια.

Ο Ντάνος, βέβαια, είναι και η μεγαλύτερη εκδίκηση της «εργατιάς» του «Survivor», των «Μαχητών» της ασημότητας, του μεροκάματου και του μόχθου. Οχι μόνο κατάφερε να πάρει όλο το χαρτί, κατάφερε να γίνει πιο διάσημος απ’ όλους του «Διάσημους» που έχουν μπει μέχρι τώρα στο παιχνίδι. Οι οποίοι πληρώνονται αδρά για να μπουν, απλώς και μόνο επειδή είναι διάσημοι. Και που, αν όχι όλοι, όμως η πλειοψηφία αυτών, προσφέρει αγωνιστικό θέαμα για γέλια και για κλάματα.

Υπ’ αυτή την έννοια, το «Survivor» είναι το απόλυτο τρολάρισμα των σελέμπριτι. Χρυσοπληρώνει τη διασημότητά τους για να την ξεγυμνώσει στην αρένα της τηλεοπτικής μάχης. Εκεί όπου δεν έχει καμία αξία, πέρα από το να τους κάνει πρωταγωνιστές κοροϊδευτικών σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.

ΥΓ. Και γι’ αυτό, ναι, τα τέσσερα, πέντε και έξι χιλιάρικα την εβδομάδα είναι μια καλή αμοιβή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News