297
|

«Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς…»

Χρήστος Διάφας 24 Μαΐου 2023, 13:55

«Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς…»

Χρήστος Διάφας 24 Μαΐου 2023, 13:55

Κρίνοντας από τις αντιδράσεις επιφανών Συριζαίων στα μετεκλογικά πάνελ και από τα σχετικά σχόλια οπαδών στο διαδίκτυο, όλα δείχνουν ότι από το πρόσφατο σβουριχτό σκαμπίλι δεν έχουν καταλάβει Χριστό.

Φταίνε σου λέει, οι άλλοι που δεν κατανόησαν το μεγαλείο των προτάσεων και του προγράμματός τους. Φταίνε τα άλλα κόμματα που αρνήθηκαν να συνεργαστούν. Φταίνε οι ψηφοφόροι που είναι λέει, όλοι βλάκες, (δηλαδή το 80% του εκλογικού σώματος) και που, ανήμποροι να δούνε το συμφέρον τους, ψήφισαν κάτι άλλο.
Γενικά – και σύμφωνα με το θέσφατο Πόπης- φταίνε όλοι ενώ ο Σύριζα δεν φταίει ποτέ για τίποτε.

Τώρα επιδίδονται σε αυτοαναφορικούς κοπετούς με τις σχετικές επικλήσεις στον Κεμάλ και τον κόσμο που δεν θα αλλάξει ποτέ. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό να αναλογιστούν σοβαρά μήπως τελικά φταίνε λιγάκι και οι ίδιοι, που ταμπουρωμένοι μέσα στον τοξικό τους μικρόκοσμο, συρρικνώθηκαν σε ένα γραφικό κόμμα τζάμπα γκρίνιας. Μήπως δηλαδή ήταν και δική τους η ευθύνη που περιέφεραν ένα κακιασμένο και ομιχλώδες αφήγημα, το οποίο το 2023 δεν αγγίζει κανέναν. Μπας και έφταιγε κάπως και η έπαρση βρε αδελφέ, που τούς εμπόδισε να εντοπίσουν ότι δεν συντονίζονται πια με τον σφυγμό, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του σύγχρονου Έλληνα.

Η αντιπολιτευτική τους τακτική, ένα σκληρό κόκτεϊλ λαϊκισμού, χολής και λάσπης, παρέμεινε σταθερή για τέσσερα χρόνια. Ακόμη και αν γίνει (που σιγά μη γίνει) απόπειρα να αλλάξει στον έναν μήνα ως τις νέες εκλογές, δεν θα πείσει άνθρωπο.

Οπότε, με αυτά τα παλιομοδίτικα, σφηνωμένα στο 2015 μυαλά, στοίχημα ότι στις 25 του Ιούνη, το ήδη μισοξηλωμένο πουλόβερ θα αποτελείται κυρίως από ξέφτια για να παίζει με αυτά η στο μεταξύ καρδαμωμένη ψιψίνα του ΠΑΣΟΚ.

Κάτι σαν την ΕΔΗΚ του Ζίγδη δηλαδή.

Η γιαγιά μου έλεγε «τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς; Αν δεν σε δέρνει ο νους σου…»

Και άφηνε τη φράση μετέωρη, κουνώντας με οίκτο το κεφάλι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News