340
|

Ένας Μπογδάνος στα μέτρα μας

Χαρούλα Τσιούβα 7 Ιουλίου 2017, 15:06

Ένας Μπογδάνος στα μέτρα μας

Χαρούλα Τσιούβα 7 Ιουλίου 2017, 15:06

Διαθήκη

Σιγανό της αγάπης μας γλύκισμα,

Τρυφερό ποιητών το απάνθισμα,

Μιας πατρίδας βελούδινης χώρα,

Των θεμάτων των λέξεων κύματα,

Ορεινές κορυφές νοήματος γράφουν

Νέο θάρρος στ’ ωραίο κοσμοσύντριμμα,

Οιμωγές πιο σωστές κι από γέννα,

Πιο ορθές κι από δόξα – από πίστη

Στερεότεροι φθόγγοι, του τέλους

Στολισμοί ενός κόσμου απροσμάχητου

Το τραγούδι μιας πάταξης τύραννου

Πονηρού, νοσουργού κι αεικίνητου,

Λαβωμένου εξ αρχής φόβου φύλακα

Του αδύναμου φαύλου απεκρίζωμα

Ως υπόσχεση, όρκο θεάρεστο άδουν.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από την ποιητική συλλογή «ΟΝ» εκδόσεις Γαβριηλίδης

 

Η εκκεντρική περσόνα που θα μας απασχολήσει σήμερα είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Και όχι άδικα. Στο ραντεβού του με το τηλεοπτικό κοινό παρουσιάζει με ευστροφία ιστορίες καθημερινής τρέλας, διαχειρίζεται με έντεχνο τρόπο το δημοσιογραφικό πάνελ και ως σεφ σε ακριβό εστιατόριο φροντίζει το πιάτο ημέρας να σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Όπως όλα τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα έτσι και αυτός έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο σχολιασμού για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Άλλοτε για την ποιητική του συλλογή. Για τις εμφανίσεις που έκανε σωρηδόν σε κουτσομπολίστικες εκπομπές και έκανε τον Ζουράρι να φαίνεται το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Σε προσωπικό επίπεδο, ο ξαφνικός του χωρισμός απασχόλησε για καιρό το Διαδίκτυο και έκανε τις κακές γλώσσες να μην μπορούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: «Μα γιατί χώρισε;». Τον είδαμε να δακρύζει με αφορμή το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και να τον κράζουν χαιρέκακα.

Η Κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ουσιαστικά ζητάει τα ρέστα από τον Μπογδάνο, σχετικά με τις δηλώσεις του που κάνουν λόγο για διασύνδεση των «πρώην συντρόφων» του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αυτούς που έστησαν την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Ο όμιλος που εργάζεται πήρε αποστάσεις από την τοποθέτηση του δημοσιογράφου και υποστήριξε ότι πάνω από όλα είναι η ελεύθερη έκφραση αλλά σε καμία περίπτωση η διάσπαση ψευδών ειδήσεων. Στον αντίποδα, ο ίδιος τοποθετήθηκε στο Facebook για την υπόθεση και υπερασπίστηκε την αλήθεια των λεγομένων του.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που στήνονταν δικαστήρια και έκριναν τους ανθρώπους για τα πολιτικά τους φρονήματα, για τις απόψεις τους, για τις ιδέες και τα θέλω τους. Στην δημόσια αρένα όμως όλοι κρίνονται, από την στιγμή που εκτίθενται. Αρκεί να μην θέλουμε να φέρουμε τον άλλον στα μέτρα μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News