340
Στιγμιότυπο από το βίντεο 184 δευτερολέπτων με το οποίο ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ | OFFICIAL YOUTUBE ACCOUNT OF JOE BIDEN via REUTERS

O κύβος ερρίφθη: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2024

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 13:16
Στιγμιότυπο από το βίντεο 184 δευτερολέπτων με το οποίο ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ
|OFFICIAL YOUTUBE ACCOUNT OF JOE BIDEN via REUTERS

O κύβος ερρίφθη: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2024

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 13:16

Δίνοντας ένα τέλος σε ένα μικρό πολιτικό σίριαλ που απασχόλησε τις ΗΠΑ, και παρά τις ενστάσεις για το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Τζο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα, στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Εφόσον επανεκλεγεί ο Μπάιντεν θα είναι 86 ετών όταν ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Το μήνυμά του απευθύνεται ωστόσο στην ψυχή του μέσου Αμερικανού, του ανθρώπου της εργασίας και του αμερικανικού ονείρου: «let’s finish the job», να τελειώσουμε τη δουλειά.

Ο Μπάιντεν, δηλαδή η ομάδα που τρέχει την εκστρατεία του, ανήρτησε ένα βίντεο 184 δευτερολέπτων στα social media. Βασικό του θέμα και πάλι η υπεράσπιση της δημοκρατίας, απέναντι προφανώς στον τραμπισμό, τον οποίο νίκησε το 2020 και με τον οποίο, κατά τα φαινόμενα, θα αντιπαρατεθεί και το 2024. «Η μάχη για την ψυχή του έθνους μας δεν έχει τελειώσει», το μήνυμά του.

«Κάθε γενιά έχει μια στιγμή που πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της για τη δημοκρατία. Να ορθώσει το ανάστημά της για τις βασικές ελευθερίες. Αυτή είναι η δική μας στιγμή. Γι’ αυτό θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου ως προέδρου των ΗΠΑ. Ελάτε μαζί μας. Να τελειώσουμε τη δουλειά», σημείωσε στον προσωπικό λογαριασμό του ο Τζο Μπάιντεν.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο βίντεο ο Μπάιντεν εμφανίζεται δίπλα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και πάλι συνυποψήφιά του.

Αυτό από μόνο του μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο: ότι με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του 80χρονου σήμερα Μπάιντεν, αν συμβεί κάτι στη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας, μπορεί η Χάρις να κληθεί να ηγηθεί των ΗΠΑ –το 2020 έγινε η πρώτη γυναίκα στην αντιπροεδρία, ίσως να έρθει η στιγμή για κάτι παραπάνω.

Αν και συνήθως οι εκλεγμένοι πρόεδροι δεν έχουν πρόβλημα να λάβουν εκ νέου το χρίσμα του κόμματός τους για τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη έναν αντίπαλο στο Δημοκρατικό Κόμμα, με βαρύ μάλιστα όνομα: είναι ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του θρυλικού Τζον Κένεντι, 35ου προέδρου των ΗΠΑ και γιος του Ρόμπερτ Κένεντι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...