172
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: Προσοχή ποιον βάζετε στο σπίτι σας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 18:48
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: Προσοχή ποιον βάζετε στο σπίτι σας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 18:48

Για «σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου», έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή, τονίζοντας ότι ο μέσος όρος της εβδομάδας αυξήθηκε σε 11 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, από οκτώ που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

«Κολλάμε από τους συγγενείς και τους φίλους πιο συχνά και όχι από τον κακό ξένο. Γι’ αυτό προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας», τόνισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού.

Ηχηρή προειδοποίηση

Η κυρία Παπαευαγγέλου χτύπησε και καμπανάκι ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έρχεται από το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας ότι «ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας. Αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων τις ημέρες που θα μείνουμε στο σπίτι λόγω της κακοκαιρίας».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, «ο πραγματικός αριθμός των φορέων, αν βάλουμε και τους ασυμπτωματικούς, είναι μεγαλύτερος από τα 10.000 ενεργά κρούσματα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα επιβαρυνθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με την αύξηση των κρουσμάτων. Η ίδια τόνισε ότι η πληρότητα ΜΕΘ-Covid σε όλη την επικράτεια ανέρχεται σε 51%. Στην Αττική το ποσοστό κάλυψης είναι πλέον σε 83%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...