272
Το ξενοδοχείο Χίλτον | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κλείνουν τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 16:25
Το ξενοδοχείο Χίλτον
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κλείνουν τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 16:25

Μετά τα εποχικά τουριστικά καταλύματα, λουκέτο μπαίνει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας όλης της χώρας, μετά από απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού.

Τα ξενοδοχεία έχει προγραμματιστεί να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος Απριλίου, που σημαίνει ότι σαφώς η κυβέρνηση μπαίνει σε μια διαδικασία «ακυρώστε το Πάσχα». Η Κυριακή του Πάσχα είναι 19 Απριλίου, αλλά το μήνυμα προς τους Ελληνες είναι ότι εφέτος θα το βιώσουν διαφορετικά όσο ποτέ: κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, θα «λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

«Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες και τα κριτήρια για το ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Πτήσεις

Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων για τον κορονοϊό, εξετάζεται και το ενδεχόμενο διακοπής όλων των πτήσεων στην χώρα.

Το μέτρο συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομικών Κώστα Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Ως πιθανότερο σενάριο θεωρούνταν να δοθεί προθεσμία τριών ημερών – έως και την Κυριακή- για τη διακοπή όλων των πτήσεων στη χώρα, πλην των αεροσκαφών cargo, για την εξασφάλιση της τροφοδοσίας  κυρίως σε ιατρικό υλικό.

Δεν αποκλειόταν πάντως το σχέδιο να παγώσει μέχρις ότου υπάρξει κοινή απόφαση από τις Βρυξέλλες για όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...