315
Ουκρανοί τρέχουν να βρουν καταφύγιο, ενώ χτυπάει ο συναγερμός για εισερχόμενο ρωσικό πύραυλο, στο Χάρκοβο, το Σάββατο | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Αλλη μία νύχτα βομβαρδισμών σε Ουκρανία και Ρωσία με νεκρούς αμάχους

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 12:44
Ουκρανοί τρέχουν να βρουν καταφύγιο, ενώ χτυπάει ο συναγερμός για εισερχόμενο ρωσικό πύραυλο, στο Χάρκοβο, το Σάββατο
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Αλλη μία νύχτα βομβαρδισμών σε Ουκρανία και Ρωσία με νεκρούς αμάχους

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 12:44

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές κοινότητες στο Ντονέτσκ, την Κυριακή, όπως ανέφεραν ουκρανοί εισαγγελείς.

Οι βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού και οι θάνατοι των αμάχων σημειώθηκαν στο Σίβερσκ (βόρεια), στην Κρασνοχορίβκα (νότια) και στο Τσάσιβ Γιαρ, όπου επικεντρώνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις το τρέχον διάστημα, κατά μήκος της αχανούς γραμμής του μετώπου.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει με στόχο να καταλάβει το Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο θεωρείται πύλη προς άλλες πόλεις στρατηγικής σημασίας στο Ντονέτσκ.

Πυροσβέστες μπροστά σε κατεστραμμένο κτίριο γραφείων στο Χάρκοβο, το Σάββατο – REUTERS/Valentyn Ogirenko

Εισαγγελείς στο Χάρκοβο ανέφεραν πως ένας άμαχος σκοτώθηκε στην πόλη Τσουχούγεφ, νοτιοανατολικά της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρεια, όπου το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι σε πλήγμα εναντίον πολυκαταστήματος.

Πυροβέστης επιθεωρεί ό,τι απέμεινε από το πολυκατάστημα στο Χάρκοβο – REUTERS/Sofiia Gatilova

Παράλληλα, στη Ρωσία, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή ουκρανικών drones στην πόλη Oριόλ της Ρωσίας, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο περιφερειάρχης, Αντρέι Κλίτσκοφ, μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον Κλίτσκοφ, ένα drone έπληξε πρατήριο καυσίμων, προκαλώντας ζημιά, και ένα δεύτερο χτύπησε στο ίδιο σημείο λίγη ώρα αργότερα, στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν πυροσβέστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...