• Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος λέει ότι στη Χαμάς υπάρχουν και «μη ακραίοι» τρομοκράτες

    Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός και enfant terrible της ΝΔ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα ρόλο στην ομάδα επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια άχαρη δουλειά: να προσπαθεί να εξηγεί και να δικαιολογεί τα όσα περίεργα βγαίνουν από τα χείλη του προέδρου.

     

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι φιλότιμος και κάνει ό,τι μπορεί. Ετσι, όταν ο κ. Κασσελάκης, μέσα στη γνωστή του αμετροέπεια, είχε κάνει λόγο για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά», ο πρώην υπουργός της ΝΔ και νεοφώτιστος Συριζαίος είχε ανακαλύψει ότι στη νεανική slang το ρήμα «σκοτώνω» έχει διάφορες ερμηνείες –«δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;» είχε πει.

     

    Τώρα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επανήλθε: προσπαθώντας να εξηγήσει τις παλινωδίες του κ. Κασσελάκη για το κατά πόσο είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς, βγήκε στον ΣΚΑΪ και ανακάλυψε ότι υπάρχουν κακοί τρομοκράτες και κάποιοι που δεν είναι και τόσο κακοί.

     

    «Σε κάθε οργάνωση, ακόμα και στον πυρήνα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υπάρχουν εξτρεμιστές και μη εξτρεμιστές. Οταν τα ηνία παίρνουν οι ακραίοι, δυστυχώς αυτά που λέμε casualties αυξάνονται», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

     

    «Δηλαδή στη Χαμάς δεν είναι όλοι τρομοκράτες;» κλήθηκε να διευκρινίσει ο κ. Σπηλιωτόπουλος και απάντησε: «Εντός της Χαμάς υπάρχουν μόνο τρομοκράτες, αλλά υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι».

     

    Πέρα από την έλλειψη της στοιχειώδους ευαισθησίας –πόσες άλλες ανοησίες θα ειπωθούν για τις βαρβαρότητες της 7ης Οκτωβρίου και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς;– υπάρχει και έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας –πώς δρουν άραγε οι «μη ακραίοι» τρομοκράτες;– και μια μάλλον νηπιακή θεώρηση του κόσμου μας, όπου οι τρομοκράτες είναι κάτι σαν τους Σαμαρίτες (ή τους ταξιτζήδες). Υπάρχουν καλοί και κακοί

  • Ο Αγγελος Συρίγος ειρωνεύεται τον Κουτσούμπα για το βίντεο στο TikTok με τη ΔΑΠ

    Γράφαμε τις προάλλες εδώ στη Βαβέλ για το ντεμπούτο του Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο TikTok. Αυτό που δεν γράψαμε είναι ότι υπήρξε και απάντηση –από τον Αγγελο Συρίγο, βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, μέσω Instagram (πλέον η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται μέσω βίντεο στα social media, έχοντας εκπέσει στο επίπεδο της φευγαλέας ατάκας).

     

    Ο κ. Συρίγος, λοιπόν, απάντησε στον κ. Κουτσούμπα, ο οποίος είχε αναρωτηθεί αν η εφημερίδα που είχε μπροστά του –και έγραφε ότι η ΔΑΠ πήρε 40% στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές– είναι παλιά.

     

    «Είναι φυσιολογικό να μπερδεύτηκε», του απάντησε ο κ. Συρίγος, παραθέτοντας έπειτα τρία δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», της κομματικής εφημερίδας του ΚΚΕ, για τις φοιτητικές εκλογές (2017,2018 και 2024) που είχαν τον ίδιο τίτλο: «Πανσπουδαστική: Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Κασσελάκης εξηγεί πώς πλούτισε το 2022 και λέει ότι δεν υπάρχει πρόσωπο που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο περισσότερο από τον ίδιο

    Λίγο προτού ο Στέφανος Κασσελάκης πάρει το αεροπλάνο για να επισκεφτεί τους ιερούς τόπους της αριστερής μυθολογίας, δηλαδή τα παλαιστινιακά εδάφη, έδωσε μία ακόμη συνέντευξη –μίλησε στον ANT1 και στη Φαίη Μαυραγάνη, σε ένα τετ α τετ που, μάλιστα, έγινε στο βανάκι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο «κινητό του γραφείο».

     

    Θεωρητικά θα ήταν μια ακόμα συνέντευξη, με τον κ. Κασσελάκη να λέει ότι τα πανάκριβα σπίτια του δεν είναι πρόβλημα και να διαμαρτύρεται για την ακίνητη περιουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη κλπ.

     

    Αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτή τη συνέντευξη γίναμε κάπως σοφότεροι.

     

    Πρώτον μάθαμε ότι ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος λέει ότι είναι τόσο πλούσιος που δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά στη ζωή του, πλούτισε σχετικά πρόσφατα, το 2022.

     

    Ο διάλογος αποκαλυπτικός:

     

    Φαίη Μαυραγάνη: …«Η απορία μου είναι πότε έγινες ευκατάστατος στην Αμερική; Σε τι ηλικία;»

     

    Στ. Κασσελάκης: «Το 2022».

     

    Φ.Μ.: «Δηλαδή τώρα κοντά».

     

    Στ. Κ.: Ναι, τρία χρόνια.

     

    Φ. Μ.: Μέχρι πρότινος ήσουν δηλαδή δύσκολα…

     

    Στ. Κ.: «Ναι, ήταν στον αγώνα. Ήταν στο άγχος, στο πώς μπορώ να αναπτύξω τη δραστηριότητά μου επιχειρηματικά, συγχρόνως να καλύψω τις προσωπικές μου ανάγκες».

     

    Φ. Μ.: «Άρα είσαι ευκατάστατος μόνο έναν χρόνο ουσιαστικά».

     

    Στ. Κ.: «Δυο με τρία χρόνια».

     

    Φ. Μ.: «Και πώς άλλαξε τόσο πολύ αυτό;»

     

    Στ. Κ.: «Διότι ρευστοποίησα την εταιρεία την οποία διοικούσα. Και από τα αποτελέσματα μπόρεσα να πληρωθώ. Είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει κάποια κρυφή συνταγή»

     

    Το δεύτερο είναι ότι πιστεύει ότι είναι περίπου ένας πολιτικός Μεσσίας:

     

    «Στο λέω ειλικρινά: εάν υπάρχει ένα άτομο το οποίο μπορεί να εμπνεύσει περισσότερο από εμένα, να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, να διοικήσει τη χώρα καλύτερα, να εκπροσωπήσει καλύτερα τη χώρα στο εξωτερικό, βρες το μου να το στηρίξω. Δεν είμαι εδώ για να γίνω σώνει και καλά ο επόμενος μεγάλος…. Θέλω να προσφέρω»…




text
  • Ωραία και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση Τσίπρα για τις Πρέσπες, αλλά έπρεπε να καλέσει και τον Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης έστειλε λουλούδια;


    17 Ιουνίου 2024, 21:30