299
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Eυάγγελος Μυτιληναίος |

Μυτιληναίος στο «State of the Union 2024»: Οι πολιτικές της ΕΕ πλήττουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 13:27
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Eυάγγελος Μυτιληναίος
|

Μυτιληναίος στο «State of the Union 2024»: Οι πολιτικές της ΕΕ πλήττουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 13:27

Κριτική στις Βρυξέλλες για την εμμονή σε πολιτικές που πλήττουν τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής  βιομηχανίας, άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας την Παρασκευή με την ιδιότητα του προέδρου της Eurometaux στο 14ο Συνέδριο «State of the Union 2024» που διοργάνωσε το European University Institute στη Φλωρεντία.

Ο κ. Μυτιληναίος μίλησε στο πάνελ του συνεδρίου «Climate change green transition», ανάμεσα στους Kurt Vandenberghe, Director-General, της Γενικής Διεύθυνσης Climate Action της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Laurence Tubiana, CEO του European Climate Foundation. Μήνυμα απηύθυνε η πρόεδρος της European Investment Bank, Nadia Calviño, ενώ συντονιστές ήταν oi Jos Delbeke, EIB Climate Chair και η δημοσιογράφος των Financial Times, Pilita Clark.

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Eurometaux, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές πολιτικές που πλήττουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας, σχολιάζοντας πως το ενεργειακό κόστος είναι κατά πολύ υψηλότερο στην Ευρώπη, δημιουργώντας άνισους όρους ανταγωνισμού.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απερχόμενη Επιτροπή ήταν όσο πιο “πράσινη” θα μπορούσε να είναι. Νομίζω ότι η “πράσινη” μετάβαση ήταν νούμερο 1 στη λίστα στην αρχή, τώρα δεν ξέρω αν η “πράσινη” μετάβαση είναι καθόλου στη λίστα. (…)», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Μytilineos Energy & Metals, για να προσθέσει:

«Πρέπει να συνδυάσουμε την πράσινη μετάβαση, την απεξάρτηση της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, με μια υγιή βιομηχανία, επειδή έτσι θα προχωρήσουμε περαιτέρω».

Κλείνοντας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι το κλιματικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι αμιγώς πρόβλημα της ΕΕ. Πρέπει να αξιοποιηθεί η ευρωπαϊκή διπλωματία, προκειμένου και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό παράδειγμα, αν θέλουμε πραγματικά να βάλουμε τις βάσεις για ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοσέπ Μπορέλ, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...