460
Το εξωτερικό του «OPAP Arena»: το στάδιο της ΑΕΚ θα φιλοξενήσει χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα | INTIMENEWS

Σε lockdown η Νέα Φιλαδέλφεια για το Conference League: Η ΕΛΑΣ «σάρωσε» και ασφάλισε το «OPAP Arena»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 13:46
Το εξωτερικό του «OPAP Arena»: το στάδιο της ΑΕΚ θα φιλοξενήσει χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα
|INTIMENEWS

Σε lockdown η Νέα Φιλαδέλφεια για το Conference League: Η ΕΛΑΣ «σάρωσε» και ασφάλισε το «OPAP Arena»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 13:46

Σε μια κατάσταση lockdown εισέρχεται η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, εν όψει του τελικού του Conference League που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, 29 Μαΐου, στο «OPAP Arena», ανάμεσα στην ιταλική Φιορεντίνα και τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα στάδιο με ιδιαιτερότητες, αν όχι σοβαρά προβλήματα, στην πρόσβαση και ο συνδυασμός της παρουσίας χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού σε μια γειτονιά με κυρίαρχο το στοιχείο φίλων της ΑΕΚ, είναι δύο παράγοντες που έχουν οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ να έχει καταστρώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο χωρίς προηγούμενο, με αποκλεισμούς δρόμων, δεσμεύσεις συρμών του Ηλεκτρικού και επιβολή λουκέτου στα σχολεία.

Tα ξημερώματα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια: σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος ελέγχθηκε από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, από ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) και σκύλους, ενώ ολοκληρώθηκε και η περίμετρος ασφαλείας που είχε στηθεί καθώς και ο έλεγχός της. Επιπλέον, ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν οι έξοδοι κινδύνου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και διαφορές δοκιμές του σχεδίου ασφαλείας στο γήπεδο.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε ότι οι οπαδοί της Φιορεντίνα θα μεταφερθούν με ειδικά λεωφορεία από το ΟΑΚΑ, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μεταβούν στο στάδιο με τον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1), η χρήση του οποίου για κάποια ώρα θα είναι αποκλειστικά για τους φιλάθλους που θα έχουν εισιτήριο. Επίσης επιβεβαίωσε ότι θα κλείσουν τα σχολεία της περιοχής εκείνη την ημέρα, καθώς και το ότι ο υπογειοποιημένος δρόμος γύρω από το «OPAP Arena» έκλεισε εν όψει του τελικού.

Στο μεταξύ ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων, ενώ το άλσος έχει επίσης ελεγχθεί και φυλάσσεται από τις Αρχές.

Με ειδικό φυλλάδιο η αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες που διαμένουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής σε κάθε θύρα και σε κάθε κερκίδα του γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη κι αν πέσει κάποια κροτίδα στο γήπεδο, οι πυροσβέστες θα την απομακρύνουν επιτόπου. Επιπρόσθετα, εναέρια μέσα τα οποία θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο, και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, έχουν ολοκληρώσει κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί πού θα τοποθετηθούν αντι-drones.

Mε απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, την Τετάρτη, θα κλείσουν τα εξής σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια:

8ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
2ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
1ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
4ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
7ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
5ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
6ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
3ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας
1ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας
3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας
1ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας
2ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας
3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας
1ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας
2ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας
3ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας
4ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας
7ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...