288
Ο,τι απέμεινε από το εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Λαμίας - εσκεμμένη ενέργεια «βλέπουν» τώρα οι Αρχές | INTIMEnews

«Εμπρησμός από πρόθεση» η φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 14:48
Ο,τι απέμεινε από το εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Λαμίας - εσκεμμένη ενέργεια «βλέπουν» τώρα οι Αρχές
|INTIMEnews

«Εμπρησμός από πρόθεση» η φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 14:48

Σε εμπρησμό από πρόθεση αποδίδει η Πυροσβεστική τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε πριν από περίπου μία εβδομάδα το εργοστάσιο Γιαννίτση, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών Δημοτικού από σχολικά γεύματα (παραγωγής του) στη Λαμία.

Η φωτιά, υπενθυμίζεται, ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, δύο μόλις 24ωρα μετά τις σχετικές καταγγελίες σε βάρος της εταιρείας για τη μαζική δηλητηρίαση των μαθητών.

Γονείς προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ έχουν υποβληθεί πάνω από 30 μηνύσεις.

Η εταιρεία πάντως επέμεινε πως  «δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά [τροφικής δηλητηρίασης] έχουν σχέση με εμάς».

Και μία ημέρα πριν από τον έλεγχο που θα διενεργούσε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στη ΒΙΠΕ Λαμίας, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τις έρευνες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια, ότι δηλ. μπήκε από πρόθεση.

Ηδη ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για τα μέχρι τώρα στοιχεία και η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση προσώπων ή/και τον εντοπισμό άλλων στοιχείων.

Για την υπόθεση -υπενθυμίζεται- υπήρξε παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία προ ημερών απέστειλε στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας παραγγελία για διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας.

 «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών. Και να μας ενημερώσετε σχετικά», ανεφερε η εισαγγελική παραγγελία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...