230
Η ώρα του «λουκέτου». Υπάλληλος εστιατορίου μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα στο Παρίσι. | REUTERS/Benoit Tessier

Σε… μισή καραντίνα και η Γαλλία – κλείνουν τα πάντα, αλλά ανοίγουν οι κάλπες!

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 09:06
Η ώρα του «λουκέτου». Υπάλληλος εστιατορίου μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα στο Παρίσι.
|REUTERS/Benoit Tessier

Σε… μισή καραντίνα και η Γαλλία – κλείνουν τα πάντα, αλλά ανοίγουν οι κάλπες!

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 09:06

Είναι ένα σοκ. Ακόμα και τα περίφημα παρισινά καφέ έκλεισαν, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στη σύγχρονη μνήμη.

Η Γαλλία προχώρησε σε μια επαμφοτερίζουσα δέσμη μέτρων για καραντίνα σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τη διασπορά του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ διέταξε το κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων, των εστιατορίων και των άλλων χώρων ψυχαγωγίας με ισχύ από τα μεσάνυχτα —εκείνη τη στιγμή τα καφέ, τα ρεστοράν κατέβασαν ρολά, μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα, όλα έκλεισαν.

Ωστόσο οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα είπε ο Εντουάρ Φιλίπ, παρά τις αντιδράσεις των ΜΜΕ, που υποδεικνύουν τον παραλογισμό.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, ότι τα μόνα καταστήματα που θα λειτουργούν θα είναι αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους.

Ο Φιλίπ είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μόνο για προμήθειες, για να κάνουν ελαφρά άσκηση και, την Κυριακή, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές! Οι γάλλοι πολίτες καλούνται να εργάζονται, κατά το δυνατόν, από το σπίτι.

Οι κάλπες απολυμαίνονται σε εκλογικό τμήμα της Νίκαιας. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν «κανονικά» είπε η κυβέρνηση (REUTERS/Eric Gaillard)

Το Σάββατο οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 4.499 καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, έναντι 3.661 την Παρασκευή, και 91 θανάτους, από 79 στις 13 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...