238
Μια γυναίκα μόνη στην κεντρική πλατεία της Βιτόρια. Από τη Δευτέρα ακόμα και αυτή η μοναχική παρουσία δεν θα επιτρέπεται | Reuters

Χώρα-φάντασμα και η Ισπανία – 70 νεκροί σε μία ημέρα – έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 23:21
Μια γυναίκα μόνη στην κεντρική πλατεία της Βιτόρια. Από τη Δευτέρα ακόμα και αυτή η μοναχική παρουσία δεν θα επιτρέπεται
|Reuters

Χώρα-φάντασμα και η Ισπανία – 70 νεκροί σε μία ημέρα – έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 23:21

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19 στη χώρα, λέγοντας ότι η κρίση του κορονοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθειαν των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι τα θύματα από τον κορονοϊό στην Ισπανία ανήλθαν σε 190 —αυξήθηκαν δηλαδή κατά 70 μέσα σε ένα 24ωρο!

Λίγο νωρίτερα το Reuters είχε δημοσιοποιήσει το προσχέδιο του διατάγματος Σάντσεθ.

Σύμφωνα με αυτό όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες. Τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...