329
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές η ΛΑΕ έλαβε μόλις ποσοστό ψήφων μόλις 0,56% | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η Λαϊκή Ενότητα θα κατεβεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2019, 17:22
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές η ΛΑΕ έλαβε μόλις ποσοστό ψήφων μόλις 0,56%
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η Λαϊκή Ενότητα θα κατεβεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2019, 17:22

Η Λαϊκή Ενότητα θα κατέβει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με ή χωρίς συνεργασίες.

Αυτό αποφασίστηκε στο προ ημερών Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας, το οποίο επανέφερε την πρόταση για «εκλογική συνεργασία κατά προτεραιότητα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς με τις οποίες συναντήθηκε στα αυτοδιοικητικά σχήματα και στους κοινωνικούς αγώνες».

Πριν λίγες ώρες, το μέλος της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, γνωστοποίησε ότι «η ΛΑΕ έκανε προτάσεις εκλογικής συνεργασίας στην Πλεύση Ελευθερίας και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν βρήκαμε ανταπόκριση, αλλά η πρότασή μας εξακολουθεί να ισχύει».

«Η ΛΑΕ σε κάθε περίπτωση είτε με συμμαχίες είτε μόνη της θα κατέβει στις εκλογές. Με βάση το αναμφισβήτητο ηθικό της πλεονέκτημα, γιατί δεν συμβιβάστηκε και δεν υποτάχτηκε στους δυνάστες του λαού μας, τους αγώνες της αυτή την τετραετία και την εναλλακτική απέναντι στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο φιλολαϊκή της πρόταση θα διεκδικήσει την ισχυροποίησή της, ώστε από καλλίτερες θέσεις να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

Θυμίζουμε πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές η ΛΑΕ έλαβε μόλις ποσοστό ψήφων μόλις 0,56%, γεγονός που εξώθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη σε παραίτηση από γραμματέα της παράταξης.

Αμέσως, ο κ. Λαφαζάνης ανέλαβε την ευθύνη για το πολύ κακό αποτέλεσμα και μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος (βασικής συνιστώσας της ΛΑΕ), ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμιά ταλάντευση ανέλαβα πλήρως και στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές. Σε μια ευρωεκλογική μάχη ήττας της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, στασιμότητας και υποχώρησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, η ΛΑ.Ε σημείωσε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα. Με ρώτησαν αρκετοί μετά την δήλωσή μου. Μα εσύ αναλαμβάνεις μόνος όλη την ευθύνη; Οι άλλοι δεν έχουν μερίδιο; Απαντούσα ειλικρινά. Ο επικεφαλής οφείλει πάντα την ευθύνη της ήττας να την αναλαμβάνει στο ακέραιο χωρίς να προσπαθεί να την καταμερίσει σε φέτες. Από κει και πέρα το κάθε στέλεχος κάνει τις επιλογές του. Ένα γνωρίζω, στις νίκες υπάρχουν πολλοί που συνωστίζονται για μερίδιο, στις ήττες κανένας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...