615
| Alexandros Michailidis / SOOC

Τα μηνύματα Κυριάκου και Βαγγέλη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2016, 10:19

Τα μηνύματα Κυριάκου και Βαγγέλη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2016, 10:19

Βαγγέλης και Κυριάκος, Κυριάκος και Βαγγέλης.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έκαναν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, πήραν τις ανάσες τους και τώρα αφήνουν στην άκρη ξεκούραση και γιορτινά εδέσματα κι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία που τους οδηγεί στον τερματισμό. Τερματισμό της εσωκομματικής «μάχης» κι έναρξης μιας νέας εποχής για τη Νέα Δημοκρατία και γενικά για τη Δεξιά.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος στέλνει μήνυμα μέσα από άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» και ξεκαθαρίζει ποιους ψηφοφόρους θέλει να κινητοποιήσει ενόψει της δεύτερης Κυριακής, την ώρα που ο συνδιεκδικητής του παραχωρεί μεγάλη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και αποκαλύπτει πως δεν τον απασχολεί εάν κάποιοι… τσινίσουν με την κεντρώα στροφή που ετοιμάζει.

Ο Μεϊμαράκης απευθύνεται στους απογοητευμένους από την πολιτική και τη ΝΔ και τους καλεί να στρατευτούν δίπλα του, την ώρα που ο Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος για νίκη επί του Τσίπρα από τον Μάιο και μετά

Αν κάτι μπορείς να πιστώσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό είναι η ξεκάθαρη πολιτική θέση του. Και, πλέον, μπορείς να του το… χρεώσεις, αφού κι ο ίδιος δείχνει να γνωρίζει εκ των προτέρων πως οι σκέψεις του για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης ημέρας ενδεχομένως προκαλέσουν πρόβλημα στο ίδιο του το κόμμα!

Ο υποψήφιος για την προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλει φρένο στον προγραμματισμό που έχει, ήδη, κάνει για την επόμενη μέρα. Ο ίδιος έχει αποφασίσει να στρίψει… το καράβι προς το Κέντρο, αν και γνωρίζει πως κάτι τέτοιο ενδεχομένως προκαλέσει προβληματισμό σε ορισμένα στελέχη του κόμματος. Σε αυτά που πρόσκεινται στη δεξιά πτέρυγα. Μάλιστα, ο προβληματισμός ενδέχεται να είναι τόσο σοβαρός που δεν αποκλείεται ακόμη και η αποχώρησή τους από το κόμμα. «Θεωρητικά υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ναι. Αλλά δεν με απασχολεί», τόνισε χαρακτηριστικά και μίλησε για την ενότητα στον πολιτικό φορέα, του οποίου διεκδικεί την ηγεσία: «Η ενότητα στη Νέα Δημοκρατία έχει διασφαλιστεί. Σε τρεις μήνες θα έχουμε ισχυρή εναλλακτική πρόταση και θα κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν μπορώ να ξέρω τι σχεδιάζει να κάνει ο ίδιος. Θα με ενδιέφερε, όμως, να μάθω τι ακριβώς σκέφτεται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, δεν μίλησε μόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Μίλησε και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για την κυβέρνηση και για τον χρονικό ορίζοντα ζωής που έχει. Και δεν έχει αρκετό, τουλάχιστον όπως πιστεύει ο ίδιος. «Οσο κι αν βαφτίσει κανείς το κρέας ψάρι, είναι τόσο ισχυρές οι εξαρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταρρεύσει από μόνη της. Αυτό είναι και το χρονικό σημείο εκείνο, στο οποίο η ΝΔ θα είναι πανέτοιμη να δώσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κι έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος, τουλάχιστον όσον αφορά το πόσο και πώς ο ίδιος μπορεί να συμβάλει σε όλα τα παραπάνω: «Εχω εκπονήσει και δημοσιοποιήσει ένα πρόγραμμα 111 ημερών για την ανασυγκρότηση του κόμματος που θα μπει σε εφαρμογή αμέσως. Την 1η Μαΐου 2016 θα είμαστε έτοιμοι. Το εγγυώμαι».

Και το μήνυμα Μεϊμαράκη

Ομως, δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που απευθύνεται στους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Το ίδιο κάνει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αρθρογραφεί στον «Ελεύθερο Τύπο» και ξεκαθαρίζει ποιους πολίτες και ψηφοφόρους στοχεύει να προσελκύσει το επόμενο διάστημα.

«Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους πολίτες που μέχρι σήμερα σιωπούσαν, απείχαν ή αδιαφορούσαν. Σε όλους όσους είναι άγρυπνοι φύλακες και διεκδικητές των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, των δικών τους, των δικών μας και του πλησίον μας. Σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η πολιτική εξουσία φαίνεται ή είναι άδικη. Σε όλους εκείνους που προασπίζουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας, διαφυλάττουν τα σύνορά μας, αλλά και σ’ εκείνους που εργάζονται μακριά από την πατρίδα, τιμώντας παντού το ελληνικό όνομα», γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...