181
|

Στύλωσε τα πόδια ο Ερντογάν: Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση των ελλήνων αξιωματικών

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 16:29

Στύλωσε τα πόδια ο Ερντογάν: Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση των ελλήνων αξιωματικών

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 16:29

Απορρίφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Οι αξιωματικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης  παραμένουν υπό κράτηση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για περισσότερες από 50 ημέρες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε να έχει οριστεί δικάσιμος. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε επισήμως στο τραπέζι θέμα ανταλλαγής τους με τους Οκτώ.

Μιλώντας την Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε λόγικη συμψηφισμού ή ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

«Αναμένουμε την συντομότερη δυνατή επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών» και «απορρίπτουμε ταυτόχρονα, με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο, απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε στην αναφορά του για το ίδιο θέμα:

«Οι συμψηφισμοί ή τα καλέσματα για ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το δικαιοκρατικό πλαίσιο. Εμείς από τη πλευρά μας μαζί με την Ευρώπη και τους θεσμούς της, επιμένουμε να κρατάμε τη δέσμευση της Τουρκίας στο κράτος Δικαίου (…)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...