915
|

Σαμαράς: Θα σας πάω μέχρι τέλους, θα σας καθίσω στο σκαμνί, έμπλεξε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 16:21

Σαμαράς: Θα σας πάω μέχρι τέλους, θα σας καθίσω στο σκαμνί, έμπλεξε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 16:21

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα στη σπουδή να τεθούν στο αρχείο οι μηνύσεις του ιδίου και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση Νovartis. Tέτοιες σοβαρές υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο, καλώς κάνετε και φοβάστε, έχει μπλέξει ο Τσίπρας, παρατήρησε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τη φράση που είχε πει και κατά την προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή για την υπόθεση: «Θα σας πάω μέχρι τέλους και θα σας καθίσω στο σκαμνί».

«Οταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει όχι μια απλή μήνυση, αλλά μήνυση συστάσεως συμμορίας, είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από αλαζονεία; Κυρίως το έκαναν από φόβο. Καλώς φοβάστε. Γιατί τέτοιες σοβαρές υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν, έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και αυτός και οι συνεργοί του», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και στέλνει τη σκευωρία σε βάρος μας στην τακτική δικαιοσύνη. Τι νόημα έχει να ψηφίζεις “ναι” σε έναν και “όχι” σε άλλον, διερωτήθηκε κατά την ομιλία του .

«Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας, η σκιά και αυτό προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», γι αυτό, τόνισε, και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί, είναι κάτι που το χρωστάω στον λαό, στην παράταξή μου, στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε στην κυβερνητική πλειοψηφία με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

«Οπως λέτε κι εσείς ‘είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη’. Σας ευχαριστώ που μόνοι σας αποκαλυφθήκατε», ανέφερε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κατηγόρησε τους ενορχηστρωτές της Νovartis ότι γνώριζαν τις κατηγορίες πριν ακόμα υπάρξουν και τις διέρρεαν στον Τύπο «πριν καν καταθέσουν οι ψευδομάρτυρες».

«Αναρωτιέται κανείς: Πού την κατάντησαν την Δικαιοσύνη; Τι ‘γαϊτανάκι’ έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου; Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς ‘όμηροι’ του Παπαγγελόπουλου! Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει», τόνισε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Απάντηση Παπαγγελόπουλου

«Τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έχουν θέση καν στην ελληνική κοινωνία, είναι γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα» απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. «Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω τους λασπολόγους υβριστές μου στα γεμάτα εμπάθεια και μοχθηρία νοσηρά παραληρήματά τους», ανέφερε από το βήμα της Βουλής .

«Χρειάζεστε «ξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε. Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη, πατήσατε πάνω στις νάρκες σας…», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Αποχώρησε το ΚΚΕ

Εχει προηγηθεί η αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ από τη συνεδρίαση, την οποία μάλιστα ανακοίνωσε εκ του βήματος ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδίες με τη Novartis, την προκαταρκτική επιτροπή και την κοροϊδία που επιχειρείτε τώρα σε βάρος του λαού για να παίξετε τα μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού. Αρκετά ως εδώ. Συνεχίσετε αυτό το δρόμο μόνοι σας. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αποχωρεί από αυτή τη συνεδρίαση και από την ψηφοφορία», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για διαδικασία παρωδία, κινήσεις αντιπερισπασμού από την κυβερνητική πλειοψηφία και π ρακτικές αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα.

Πικραμμένος: Ζητώ την ταχύτατη διαλεύκανση της ουσίας της υπόθεσης

Στη δική του παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιο όργανο θα κριθεί ως αρμόδιο για να κρίνει την υπόθεση, αλλά να διερευνηθεί στην ουσία της.

«Έχω, όμως, τον φόβο ότι με τις διαδικασίες που ακολουθούνται μπορεί να μη συμβεί. Τυχόν αδικαιολόγητη παράταση ή μη ολοκλήρωση της διαδικασίας προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη με πιστό τρόπο 37 χρόνια και νομίζει ότι πλήττει το κύρος της ίδιας της δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Πικραμμένος και ζήτησε την πιστή τήρηση των κανόνων της ελληνικής και ευρωπαϊκής έννομης τάξης και την ταχύτατη διαλεύκανση της ουσίας τής υπόθεσης, διότι -όπως επεσήμανε- «αν και αυτή η υπόθεση συρθεί επί μακρόν, όχι μόνο θα εξακολουθήσει να σπιλώνεται η προσωπικότητά μου, αλλά θα δίνεται σε ορισμένους το έρεισμα να ισχυριστούν ότι πρόκειται εντέλει για πολιτική δίωξη».

«Είναι γνωστό σε όλο το πανελλήνιο ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχω με το αποκαλούμενο σκάνδαλο Novartis. Ουδεμία απολύτως σχέση. Σας καλώ, λοιπόν, να πράξετε το καθήκον σας», κατέληξε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Στουρνάρας: Ο θείος του Τσακαλώτου και η επιχειρούμενη δολοφονία χαρακτήρων

Για επιχειρούμενη δολοφονία χαρακτήρων μέσα από ένα φθηνό κομματικό παιχνίδι έκανε λόγο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Novartis ως τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία με «παπαγαλάκια» και ύποπτους «παχυλούς λογαριασμούς».

Όπως επεσήμανε στην ομιλία του, δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, «με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, υποκείμενων σε πιέσεις ή ακόμη και εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία, χωρίς καν ενδείξεις, να στέλνονται δέκα επιλεγμένα, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα, κατηγορούμενα στη Βουλή».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον θείο του, στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο, προκειμένου να αναδείξει την εμφυλιοπολεμική ρητορική της πλειοψηφίας: «Αναρωτιέμαι», είπε, «εν ονόματι ποιας άφρονης μικροκομματικής και φασίζουσας σκοπιμότητας ανασύρεται ως επιχείρημα, με καμβά την υπόθεση Novartis, ο εμφύλιος σπαραγμός του 1944-1949 στο δημόσιο διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...