772
Σε συνέντευξή του ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΛΔΟ Σταμάτης Κριμιζής σημειώνει με νόημα πως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Πρωτοπαπάς είναι συγχρόνως και διευθύνων σύμβουλος του Hellas-Sat | Youtube

Πρωτοπαπάς: Τον είχα γνωρίσει τον Αγιο Πορφύριο, δεν είμαι ψεκασμένος!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 12:26
Σε συνέντευξή του ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΛΔΟ Σταμάτης Κριμιζής σημειώνει με νόημα πως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Πρωτοπαπάς είναι συγχρόνως και διευθύνων σύμβουλος του Hellas-Sat
|Youtube

Πρωτοπαπάς: Τον είχα γνωρίσει τον Αγιο Πορφύριο, δεν είμαι ψεκασμένος!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 12:26

Οχι μόνο τον θαυμάζει, αλλά τον είχε γνωρίσει και προσωπικά. O λόγος για τον νέο επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Χριστόδουλο Πρωτοπαπά και τον φωτεινό φάρο της ζωής του, τον Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη,  τον οποίο ο ίδιος αποκαλεί «Σοφό Αγιο της Τεχνολογίας».

Ο «εκλεκτός» του Νίκου Παππά για τη θέση του παραιτηθέντος καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή δίνει συνέχεια στην κριτική που δέχθηκε για όσα κατά καιρούς έχει εκστομίσει αναμειγνύοντας σε ένα περίεργο κοκτέιλ επιστήμη, τεχνολογία και θρησκεία. Δηλώνει θύμα μπούλινγκ και περνάει στην αντεπίθεση, με βασικό επιχείρημα την προσωπική γνωριμία με τον Αγιο Πορφύριο, αλλά και τον Παΐσιο!

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα «104,6», ο Λεμεσιώτης Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ξεκαθαρίζει πως δεν είναι θρησκόληπτος ούτε ψεκασμένος, όπως του καταμαρτυρούν, παράλληλα όμως δηλώνει μετανιωμένος για τα απαξιωτικά σχόλια για τους ωμοφάγους κουφάλες Ευρωπαίους…

Αναφορικά με τον Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, διευκρινίζει ότι  τον είχε γνωρίσει προσωπικά ως φοιτητής, όπως και τον Παΐσιο!

«Οταν ζούσε, ήταν ο άγιος που ήθελε πάρα πολύ να ασχοληθεί με τεχνολογία, αν και αγράμματος. Είχε φτιάξει μόνος του ραδιοφωνάκι! Ξεκίνησε από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Ορους. Δεν είμαι θρησκόληπτος, ούτε ψεκασμένος, με όλο αυτό το μπούλινγκ που έγινε. Εχω γυρίσει 40 χώρες. Πρώτη φορά που έχω υποστεί τέτοιο μπούλινγκ, επειδή είπα ή έγραψα υπέρ της θρησκείας. Ενώ συνεργάζομαι άψογα με μουσουλμάνους Αραβες που σέβονται αυτόν που πιστεύει. Στην Ελλάδα γίνονται περίγελος όσοι πιστεύουν. Ο Αγιος Πορφύριος έλεγε για το Ιντερνετ, το είχε προβλέψει. Ηταν ο άγιος που προέβλεπε και ζούσε την τεχνολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας Διαστήματος.

Οπως θέλησε να μας πληροφορήσει ο κ. Πρωτοπαπάς, «είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης όταν ήταν στη ζωή, βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Αγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μία ώρα».

Και για όσους κακόπιστους σπεύσουν να αμφισβητήσουν το θαύμα του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, παρέθεσε και επιστημονικές πηγές που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση: «Το πιο πάνω θαύμα μαρτυρείται από τις μοναχές και τη σημερινή ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού Μεγάρων, σε ένα από τα πολλά βιβλία των θαυμάτων του αγίου»…

Εκτός από τους Αραβες όμως, υπάρχουν και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι τελικά δεν είναι και τόσο «κουφάλες», όπως έλεγε προ ετών ο κ. Πρωτοπαπάς και μπορούν πια να απολαμβάνουν δικαιωματικά το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο.

Δικαιολογούμενος για την έντονα πατριωτική ανάρτησή του (δείτε τη πάνω), ο κ. Πρωτοπαπάς υποστήριξε ότι παρασύρθηκε, καθώς -όπως είπε- «όλοι έβριζαν τότε» και για μία ακόμη φορά διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να δέχεται τόσο μπούλινγκ επειδή «θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό» (η αλήθεια πάντως είναι ότι επέλεξε έναν αν μη τι άλλο περίεργο τρόπο για εκφράσει τον θαυμασμό του).

«Το είχα γράψει πριν δυο-τρία χρόνια, όταν η Ελλάδα πιεζόταν με τους Ευρωπαίους. Είχα πάει στο Σούνιο και μου ήρθε. Τότε όλοι έβριζαν, δεν ήμουν μόνος μου. Εκείνη την εποχή, το παίρνω πίσω και απολογούμαι, γι’ αυτό και απενεργοποίησα FB. Τέτοιο μπούλινγκ επειδή θαυμάζω ελληνικό πολιτισμό…» δήλωσε στη συνέντευξή του ο νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ, που όπως φαίνεται θα μας προσφέρει πολλές ακόμα συγκινήσεις.

Στη συνέντευξή του πάντως ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς απέφυγε να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες του προκατόχου του Σταμάτη Κριμιζή και τον ισχυρισμό του ότι μέσω του νέου οργανισμού εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Γιατί, όπως σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΔΟ για τον διάδοχό του, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Πρωτοπαπάς είναι συγχρόνως και διευθύνων σύμβουλος του Hellas-Sat/Arabsat (δείτε το σχετικό βίντεο κάτω).

Ομοίως, «ο νέος διευθύνων σύμβουλος (σ.σ.: ο Γεώργιος Μαντζούρης) έχει σχέση με τους μικροδορυφόρους, όπως και δύο άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με το ίδιο πρόγραμμα, ενώ ένα άλλο μέλος είναι στο διοικητικό συμβούλιο του si-cluster (σ.σ.: μεγάλες και μικρομεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών). Βέβαια, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, όταν συζητούνται θέματα με πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, οι εμπλεκόμενοι αποχωρούν και τα υπόλοιπα μέλη αποφασίζουν. Αλλά όταν τέσσερα από τα επτά μέλη του συμβουλίου αποχωρήσουν, πώς θα βγει η οποιαδήποτε απόφαση;» διερωτάτο με νόημα ο καθηγητής Κριμιζής σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...