346
Η Λόις με τον Σούπερμαν | wikipedia commons

Πέθανε η Μάργκο Κίντερ – η «Λόις Λέιν» των πρώτων ταινιών «Σούπερμαν»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 20:50
Η Λόις με τον Σούπερμαν
|wikipedia commons

Πέθανε η Μάργκο Κίντερ – η «Λόις Λέιν» των πρώτων ταινιών «Σούπερμαν»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 20:50

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών η  ηθοποιός Μάργκο Κίντερ, που έγινε γνωστή με τον ρόλο της «Λόις Λέιν» στην πρώτη σειρά ταινιών του Σούπερμαν, στο τέλος της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές του ’80, στο πλευρό του Κρίστοφερ Ριβ.

Μολονότι δεν έγινε η σταρ που πολλοί θα ανέμεναν, η Κίντερ υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της βιομηχανίας του θεάματος, πολεμώντας με τους προσωπικούς της δαίμονες αλλά και για μια καλύτερη Αμερική, ούσα μια από τις πιο μαχητικές ακτιβίστριες υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση του θανάτου της, έγινε από γραφείο τελετών στο Λίβινγκστον της Μοντάνα, όπου διέμενε, απομακρυσμένη από τα στούντιο και το Χόλιγουντ.

Margot-Kidder-500

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του γραφείου τελετών Franzen-Davis, η Κίντερ πέθανε την Κυριακή στο σπίτι της. Δεν ανακοινώθηκε η αίτια του θανάτου της.

199930003504

Η όμορφη καστανή ηθοποιός από τον Καναδά έγινε γνωστή παίζοντας σε τέσσερις ταινίες του «Σούπερμαν» –μαζί με τον αξέχαστο Κρίστοφερ Ριβ. H πρώτη ήταν το 1978 και η τέταρτη και τελευταία το 1987.

Η Μάργκο Κίντερ, που είχε γεννηθεί στον Καναδά, είχε παίξει σε περισσότερες από 70 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί στην ταινία «The Great Waldo Pepper» και στην παιδική σειρά «R.L. Stine’s The Haunting Hour», για την οποία κέρδισε βραβείο EMMY.

Το 2004 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Smallville», θέμα της οποίας ήταν τα παιδικά χρόνια του Σούπερμαν.

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα το 1990 δεν ήταν σε θέση να εργαστεί, η καριέρα της πήρε την κάτω βόλτα και τελικά κήρυξε χρεοκοπία.

Eξι χρόνια αργότερα υπέστη μια σοβαρή κρίση, εξαφανίστηκε για τέσσερις ημέρες και έζησε για ένα διάστημα ως άστεγη. Αργότερα διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

Η Κίντερ ήταν γνωστή πολιτική και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, είχε ταχθεί κατά του Πολέμου στον Κόλπο, ενώ το 2016 υποστήριξε τον Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και ο ένας από τους σύντομους γάμους της, με τον ηθοποιό Τζον Χερντ, το 1979, άντεξε μόλις έξι ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...