262
Big in Japan: η γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα πέθανε σε ηλικία 117 ετών |

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 11:16
Big in Japan: η γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα πέθανε σε ηλικία 117 ετών
|

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 11:16

Η Νάμπι Τατζίμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1900, πάνω στη στροφή του 19ου αιώνα. Το ότι ήταν ακόμα ζωντανή σε ηλικία 117 ετών, αυτό αποτελούσε είδηση από μόνο του. Η υπέργηρη γιαπωνέζα πέθανε, αφήνοντας πίσω της μια μακρά ζωή γεμάτη πολλά παιδιά και εγγόνια-μακάρι να έχουν κληρονομήσει τα ανθεκτικά της γονίδια.

Ηταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη-καταγεγραμμένη- γυναίκα στον κόσμο από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν πέθανε η τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν σε ηλικία επίσης 117 ετών, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε τους εναπομείναντες υπέργηρους μετά τον θάνατο της Μπράουν, δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Τατζίμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, αλλά σκοπεύει να το κάνει, όπως ενημερώνει και δημοσίευμα του TIME.

Στις 10 Απριλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο Γιαπωνέζος Μασάζο Νονάκα, 112 ετών σήμερα.

Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι η χώρα με τους περισσότερους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στοιχεία, ζούσαν στην Ιαπωνία σχεδόν 68.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών.

Πάντως, σύμφωνα με το Βιβλίο Καταγραφής των Ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταγραφεί ποτέ, ήταν η γαλλίδα Ζαν Καλμέν, που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 χρονών και 164 ημερών.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του ABC News, σύμφωνα με αμερικανικό Κέντρο Γηριατρικών Ερευνών, έχει εντοπιστεί άλλη μία υπέργηρη γιαπωνέζα γυναίκα, η Κίγιο Μιγιάκο, που ζει στο νότιο Τόκιο και θα κλείσει τα 117 στις 2 Μαϊου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...