959
Σαφές μήνυμα προς όλα τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης έστειλε από την εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης Αιγάλεω ο πρόεδρος της ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕnews

Αιφνιδιαστική παρέμβαση Μητσοτάκη με μήνυμα ενότητας για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2018, 11:22
Σαφές μήνυμα προς όλα τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης έστειλε από την εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης Αιγάλεω ο πρόεδρος της ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αιφνιδιαστική παρέμβαση Μητσοτάκη με μήνυμα ενότητας για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2018, 11:22

Με αιφνιδιαστική του παρουσία στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει μήνυμα ενότητας στα στελέχη και του φίλους του κόμματός του, λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση διαγραφής του Ευάγγελου Αντώναρου. Την ίδια ώρα στο προσκήνιο βγαίνουν στενοί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή, όπως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, για να εκφράσουν τη στήριξη τους στον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη και να αποδοκιμάσουν τις τάσεις ανθρωποφαγίας που εκδηλώνονται από συγκεκριμένα στελέχη με αφορμή την υπόθεση Novartis.

270184
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόβει την πίτα της τοπικής οργάνωσης Αιγάλεω/ INTIMEnews

Στον σύντομο χαιρετισμό που απήθυνε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα επιτρέψει να διασυρθεί από κανέναν η «γαλάζια» παράταξη. Επανέλαβε επίσης ότι το κόμμα του και προσωπικά ο ίδιος θα δώσουν σκληρή μάχη για να καταπέσουν οι «μάρτυρες με τις κουκούλες» στην υπόθεση  Novartis.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και Γεράσιμος Γιακουμάτος και οι βουλευτές Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και Θεόδωρος Φορτσάκης (φωτογραφία κάτω).

270195

Με τη διαγραφή του «αιρετικού» στις τοποθετήσεις του τα τελευταία χρόνια, Ευάγγελου Αντώναρου, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η Πειραιώς προχωρά ενωμένη στη μετωπική μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να τερματίσει μία και καλή το κλίμα εσωστρέφειας που επεδίωξε να προκαλέσει, με αφορμή την υπόθεση Novartis, το Μαξίμου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημόσια αποδοκιμασία του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή (τη διετία 2007-9) Γιώργου Βλάχου από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό (προερχόμενου επίσης από το καραμανλικό στρατόπεδο), Νικήτα Κακλαμάνη. Χωρίς κανέναν δισταγμό, ο κ. Κακλαμάνης «άδειασε» τον κ. Βλάχο που ζητούσε την απομάκρυνση του Αδωνι Γεωργιάδη από την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

«Διαφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Βλάχου και επιλέγω να στηρίξω το στέλεχος της παράταξης μας που βάλλεται. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή την ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ως παρέμβαση ιδιαίτερης σημασίας και ισχυρού συμβολισμού θεωρείται η στήριξη που παρείχε ανοικτά στον Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός -και εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Καραμανλή- Θοδωρής Ρουσόπουλος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.

40212
Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες στο εσωτερικό της ΝΔ η έκκληση Ρουσόπουλου να κρατηθούν όλοι μακριά από λογικές ανθρωποφαγίας και εμφύλιας διαμάχης/ INTIMENews

«Εχω ακούσει τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν. Ακουσα τις αντιδράσεις τους. Εκτιμώ ότι δηλώνουν την αλήθεια. Ο Αδωνις Γεωργιάδης με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά ΜΜΕ, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές, είναι στο χώρο του φανταστικού μέχρι στιγμής», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος και απηύθυνε έκκληση στα στελέχη της παράταξης να απέχουν από λογικές ανθρωποφαγίας και εμφύλιας διαμάχης.

«Εχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ, την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος, αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά απο το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ, αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν», σχολίασε με νόημα ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωννίδης έγραψε στο Twitter: «Με τον Αδωνι Γεωργιάδη κατά καιρούς έχουμε διαφωνήσει έως τσακωθεί. Ωστόσο οι αρχές και οι αξίες τόσο οι δικές μου όσο και της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, μου επιβάλουν να βγω να τον στηρίξω τώρα που βάλλεται, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε δημοσίως τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και τα άλλα στελέχη του κόμματος για τα λόγια στήριξης και συμπαράστασης μέσω διπλής ανάρτησης στα social media, τονίζοντας πως για τον ίδιο μόνος αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «γελοίες συκοφαντίες» που στήνει με υποθέσεις όπως της Νοvartis:

Πριν λίγο ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή και Υπουργός Επικρατείας του,…

Geplaatst door Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis op Zaterdag 10 februari 2018

Στην Πειραιώς, πηγές του κόμματος, εξηγώντας το σκεπτικό της διαγραφής του κ. Αντώναρου χαρακτήριζαν «αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος -ενώ είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια- να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο ίδιος ο κ. Αντώναρος πάντως, χαρακτήρισε αντικαταστατική και άκυρη τη διαγραφή του βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ φέρεται να ετοιμάζει και νομικής φύσης αντίδραση, βασισμένη στις διατάξεις του καταστατικού του κόμματος. «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και (στην οποία) θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές παραβιάσθηκαν κατάφωρα», έγραψε σε μία «πύρινη» ανάρτησή του στο Facebook.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ:"Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου…

Geplaatst door Evangelos Antonaros op Zaterdag 10 februari 2018

Λίγο αργότερα ο κ. Αντώναρος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία του με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, για να πικάρει όσους τάχθηκαν υπέρ της απόφασης διαγραφής του.

Geplaatst door Evangelos Antonaros op Zaterdag 10 februari 2018

Την ίδια ώρα η επίσης διαγραφείσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Κατερίνα Παπακώστα (μετά τις αιχμές που είχε αφήσει στο κοινοβούλιο σε βάρος του Αδωνι Γεωργιάδη) ανέβασε μία αινιγματική ανάρτηση στο Facebook με αφορμή τη διαγραφή Αντώναρου:

«Σας συστήνω την γάτα μου. Σαββατοκύριακο,φίλοι μου. Από Δευτέρα τα δύσκολα. Κι όπως μου λέει η γάτα μου- πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο γάτος… Χαλαρά»,  ανέφερε με νόημα η ανεξάρτητη βουλευτής,

Σαββατοκύριακο, φίλοι μου. Η Γάτα μου λέει ότι ,πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο Γάτος. Τα δύσκολα από Δευτέρα… Χαλαρά

Geplaatst door Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου Βουλευτής Β' Αθήνας op Zaterdag 10 februari 2018

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...