399
Ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το βαρετό «παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι» του κ. Λεβέντη

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2017, 13:01
Ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το βαρετό «παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι» του κ. Λεβέντη

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2017, 13:01

Ο Βασίλης Λεβέντης συνεχίζει το «παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι». Την Πέμπτη μας είπε ότι θα παραιτηθεί λόγω του νόμου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου που πέρασε από τη Βουλή. Την Παρασκευή είπε ότι το σκέφτεται και δίνει «διορία» 30 ημερών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αναπέμψει τον νόμο. Αλλά ο κ. Παυλόπουλος υπέγραψε το νομοσχέδιο. Και έτσι, σήμερα, Σάββατο, ο κ. Λεβέντης μας παρέπεψε εκ νέου στη δευτεριάτικη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη -όπου η Ενωση Κεντρώων πήρε υψηλά ποσοστά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Τότε λέει θα πάρει τις αποφάσεις του αν θα εγκαταλείψει τη Βουλή.

«Η παραίτηση ενός αρχηγού κόμματος θα ταράξει τα νερά. Πρέπει να θυσιαστεί κάποιος για να ταρακουνηθεί το τέλμα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και συμπλήρωσε ότι τη Δευτέρα θα αποφασίσει τι σκοπεύει να κάνει.

Οπως τόνισε, θα αποφασίσει από την Θεσσαλονίκη αν αποχωρήσει ή όχι. Πρόσθεσε ότι «όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να με ενημερώσει πριν υπογράψει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου. Δεν με ενημέρωσε».

Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που έχουν προεξοφλήσει ότι ο κ. Λεβέντης δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα (και αποζημίωση) και ότι όλο αυτό δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, ώστε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας λίγο επάνω του και να περάσει ως πολιτικός που υπερασπίζεται την Εκκλησία προσδοκώντας τα ανάλογα ωφέλη στην κάλπη.

Αλλωστε σε άλλη του συνέντευξη, στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είπε ότι τελικά δεν θα παραιτηθεί και ζήτησε από τους ομοφυλόφιλους να «κάνουν μετάνοιες» επειδή ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός είναι «διαστροφή»!

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι σκόπευε να παραιτηθεί αλλά άλλαξε γνώμη επειδή του το ζήτησαν «δύο ιεράρχες που δεν θέλουν να χαθεί η φωνή μου από τη Βουλή»…

Αν και την Πέμπτη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί λόγω του νομοσχεδίου, σε νεότερες δηλώσεις του την Παρασκευή είχε ανακαλέσει εν μέρει. Είχε καλέσει μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τον νόμο που πέρασε από τη Βουλή την περασμένη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο κ. Λεβέντης που από το βήμα της Βουλής ούρλιαζε ότι «αυτά είναι ανώμαλα πράγματα» και ότι η κυβέρνηση περνούσε νομοσχέδιο για μια «ασήμαντη ομάδα». Και το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο επειδή δεν άρεσε στη σύζυγό του.

Αρα, με τη λογική του αρχηγού της Ενωσης Κεντρώων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να αναπέμψει έναν νόμο του ελληνικού κράτους επειδή δεν άρεσε στην κυρία Λεβέντη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...