142
Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στο Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 10:31
Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στο Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 10:31

Η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, ξεκαθάρισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό εντός της ημέρας.

«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να μείνει αδιάφορη, θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος.

https://www.youtube.com/watch?v=wLmbqlLEKrA

Αλλά και ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος προειδοποίησε ότι «εάν τυχόν πίσω από αυτά κρύβονται αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει, αλλά απλά θα ανοίξει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μία άλλη πτυχή του θέματος ανέδειξε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, ο οποίος σημείωσε πως «έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγο ευαισθησίας ως Εκκλησία για το γεγονός ότι τον όρο μακεδονική, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...