462
Η είσοδος του Γαλλικού Ινστιτούτου με τις μπογιές | YouTube

Επίθεση αγνώστων με μπογιές -και μήνυμα στον Μακρόν- στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 23:30
Η είσοδος του Γαλλικού Ινστιτούτου με τις μπογιές
|YouTube

Επίθεση αγνώστων με μπογιές -και μήνυμα στον Μακρόν- στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 23:30

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ομάδα αγνώστων, προσεγγίζοντας ένα από τα κεντρικότερα σημεία που πρόκειται να κινηθεί κατά την επίσκεψή του ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Oι άγνωστοι οδηγώντας μοτοσικλέτα κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτίριο της οδού Σίνα 31, στο κέντρο της Αθήνας, και να πετάξουν μπογιές. Η αναστάτωση είναι μεγάλη καθώς ο χώρος υποτίθεται ότι φυλασσόταν από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω ακριβώς της επίσκεψης Μακρόν.

Σε όρους δε συμβολικούς προκαλεί απορίες. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών υπήρξε μια κιβωτός για τους διωκόμενους έλληνες αριστερούς το 1945 λίγο μετά τα Δεκεμβριανά – ήταν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οκτάβιος Μερλιέ που οργάνωσε το θρυλικό ταξίδι του πλοίου «Μataroa» που μετέφερε διανοούμενους, καλλιτέχνες και επιστήμονες μακριά από την προεμφυλιακή Ελλάδα στην Ιταλία και έπειτα στη Γαλλία…

mpotinst1

Αμεσα στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας, ενώ το σημείο αποκλείστηκε από κάθε πρόσβαση.

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων για την Πέμπτη -από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα- σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας, εκτός από την πλευρά της Ομόνοιας, καθώς και στο αεροδρόμιο και σε όλο το μήκος της διαδρομής μέχρι την Αθήνα, που θα ακολουθήσει κατά την άφιξη του ο Μακρόν.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, το παραπάνω χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του Γάλλου Προέδρου, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση στις ακόλουθες περιοχές:

1. Στην περιοχή του δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).
2. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν της Αττικής Οδού και της Λ. Κατεχάκη, καθώς και στις γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις που υπάρχουν στα συγκεκριμένα τμήματα.
3. Στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι για την Πέμπτη έχουν προαναγγελθεί δύο συγκεντρώσεις, της Λαϊκής Ενότητας στις 18.00 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και της Λαϊκής Αντίστασης, στις 19.00 στα Προπύλαια, οι οποίες δεν θα επιτραπούν στα παραπάνω σημεία, μετά την απόφαση απαγόρευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...