• Ο Χρήστος Σπίρτζης θεωρεί ότι το τέσσερα ισούται με το επτά!

    • spirtzis

    Η συλλογιστική του Χρήστου Σπίρτζη μπορεί να μην στέκει μαθηματικά αλλά βοηθάει να ξεπεράσει μια δύσκολη ερώτηση. Οταν λοιπόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ του τέθηκε το ερώτημα για τον κίνδυνο να χάσουν εργαζόμενοι τις θέσεις τους από κανάλια που θα κλείσουν εκείνος την ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση δηλώνοντας: «ας πούμε ότι ένας σταθμός κλείνει… Θα ανοίξει κάποιος άλλος»…

    Παραβλέποντας το γεγονός ότι ανοίγουν τέσσερα κανάλια ενώ κλείνουν επτά (σ.σ.: δηλαδή εργαζόμενοι τριών καναλιών μείον) ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων φαίνεται ότι παρασύρθηκε. Και ότι μπέρδεψε την μεταπήδηση από τη μια δουλειά στην άλλη με την μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο (σ.σ.: σα να λέμε «ένα κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ κλείνει… θα ανοίξει κάποιο άλλο που θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ»).

    Εκτός αν «κλείνει το μάτι» στους φανατικούς οπαδούς της κυβέρνησης που με χαιρεκακία μιλούν για τους εργαζόμενους στα αντικυβερνητικά κανάλια που θα μείνουν άνεργοι καθώς τους θεωρούν συνυπεύθυνους.

  • Ψινάκης και Κουρουμπλής προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους κινέζους επενδυτές

    • Στιγμιότυπο 2016-07-06, 17.10.54

    Σε μόνιμο συνεργάτη του Ηλία Ψινάκη έχει αναδειχθεί ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ενόψει των επενδύσεων που έχει εξασφαλίσει ο δήμαρχος Μαραθώνα από την Κίνα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο υπουργός εμφανίζεται πολύ συχνά στις φωτογραφίες που ανεβάζει ο Ηλίας Ψινάκης στο Instagram.

    Στην πιο πρόσφατη που δείχνει τους δυο τους με συνεργάτες σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι στον Μαραθώνα ο δήμαρχος Μαραθώνα – μέγας οπαδός του ρητού «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» – αναφέρει χαρακτηριστικά: «Late dinner σε ταβερνάκι στην παραλία μετά από Μαραθώνια σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Κουρουμπλή και των συνεργατών μας που μας επισκέφθηκαν για να οργανώσουμε την άφιξη της Κινεζικής αποστολής 110 Δημάρχων και πολλών Κινέζων επιχειρηματιών στα πλαίσια του International Forum της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων που θα γίνει αρχές Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Κλασσικό Μαραθώνιο στην Ελλάδα».

  • Η ανησυχητική φωτογραφία της ημέρας Νο #0001: ο τουρίστας στην Απαγορευμένη Πόλη

     

    Greek Prime Minister Alexis Tsipras visits ChinaΣαν αμήχανος τουρίστας που ποζάρει με τη χάρη ενός χαρτονένιου ομοιώματος σε φυσικό μέγεθος. Πρόκειται για την εικόνα που συνοψίζει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο. Οταν δεν έχει δίπλα του τα τιμητικά αγήματα ή τη συνοδεία του μοιάζει με μαθητή που αισθάνεται άβολα στη σκηνή του σχολείου ενώ ετοιμάζεται να πει το ποίημά του.

    the-last-emperor-movie-poster1Χαριτωμένη λεπτομέρεια: η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο ίδιο σημείο όπου στέκεται και ο «Τελευταίος Αυτοκράτορας» στην εμβληματική αφίσα της ταινίας.

  • Από το Μέγαρο του Λαού στην Πάπια Πεκίνου: μια (άκαπνη) ιστορία άρτου και θεάματος

    • Δεν μπορεί, κάποιοι από την κυβέρνηση θα φαντάστηκαν τον εαυτό τους στα σκαλιά του Μεγάρου του Λαού να χαιρετούν τον Λαό. Στο κάτω-κάτω το συγκεκριμένο είναι για τους πολιτικούς της Αριστεράς ό,τι το Μπερναμπέου για τους ποδοσφαιριστές
      Δεν μπορεί, κάποιοι από την κυβέρνηση θα φαντάστηκαν τον εαυτό τους στα σκαλιά του Μεγάρου του Λαού να χαιρετούν τον Λαό. Στο κάτω-κάτω το συγκεκριμένο είναι για τους πολιτικούς της Αριστεράς ό,τι το Μπερναμπέου για τους ποδοσφαιριστές

    Πέντε ολόκληρες ώρες διήρκεσε η ξενάγηση της ελληνικής αποστολής στο περίφημο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, σύμφωνα με όσα γράφει ο Βηματοδότης.

    Μάλιστα έμειναν άφωνοι όταν πληροφορήθηκαν ότι το συγκρότημα που καλύπτει μια επιφάνεια 171.800 τ.μ. και αποτελεί την έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (σ.σ.: οι κινέζοι το λένε «Δεύτερη Απαγορευμένη Πόλη») κατασκευάστηκε το 1959 μέσα σε δέκα μήνες εξολοκλήρου με την εθελοντική συμμετοχή ομάδων αγροτών και εργατών (σ.σ.: μόνο να μην τους μπήκαν τίποτα ιδέες…).

    Εκείνο όμως που προκάλεσε πραγματικά εντύπωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν ήταν μόνο η ογκώδης κατασκευή του (σ.σ.: «υπήρχαν αίθουσες που ήταν τόσο μεγάλες σαν ποδοσφαιρικά γήπεδα» έλεγε συνεχώς ο Δημήτρης Μάρδας) αλλά και ότι κανείς δεν τόλμησε να βγει έξω για τσιγάρο. Μάλιστα ο Μάρδας πείραξε την Ολγα Γεροβασίλη: «Δέκα λεπτά υπουργικού συμβουλίου και βγαίνετε έξω να καπνίσετε. Πώς συγκρατήθηκες εδώ μέσα;». Ναι, τόσο μαγεμένοι ήταν από την μεγαλοπρέπεια…

    Πάντως μετά την μαραθώνια ξενάγηση καθώς ήταν εξουθενωμένοι και πεινασμένοι (σ.σ.: ποιος πολιτικός αντέχει πέντε ολόκληρες ώρες; Γι’ αυτό και η 17ωρη διαπραγμάτευση παρουσιάζεται ως μέγα έπος…) επέστρεψαν στις κλασικές συνήθειες: Ο Αλέξης Τσίπρας», συνεχίζει ο Βηματοδότης, «πρότεινε να πάνε σ΄ένα εστιατόριο, εκεί κοντά για να δοκιμάσουν την περίφημη πάπια Πεκίνου, προτού αναχωρήσουν για την Σαγκάη: «Τις τσακίσαμε ήταν νοστιμότατες», έλεγαν μετά οι υπουργοί του, που ομολογουμένως έφαγαν με όρεξη. Στον κατάλογο υπήρχε και το jellyfish φοβερός μεζές για τους κινέζους, αλλά όταν έμαθαν τι ακριβώς είναι, προτίμησαν την ξεροψημένη πάπια. Δεν είναι τελικά για τολμηρούς νεωτερισμούς και πειράματα αυτή η κυβέρνηση…

  • Η ΔΗΜΑΡ παρεξηγήθηκε με τον Κρεμαστινό!

    Το «αν ξαναβγεί βουλευτής να μου στείλετε τηλεγράφημα» που είπε ο  Δημήτρης Κρεμαστινός στην ΕΡΤ Ρόδου, αναφερόμενος στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη διαφοροποίηση του τελευταίου από τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον εκλογικό νόμο δεν έμεινε αναπάντητο!

    Η ΔΗΜΑΡ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, κάνοντας λόγο για «απαξιωτικές δηλώσεις». Μάλιστα σημειώνει ότι «υπάρχει πρόβλημα» με τις αναφορές του κ. Κρεμαστινού και απευθύνεται στον Βασίλη Κεγκέρογλου, ζητώντας τις δικές του «περαιτέρω ενέργειες».

    Με άλλα λόγια: στο σύμπαν του Θανάση Θεοχαρόπουλου το να δηλώνει κάποιος ότι δεν θα βγεις βουλευτής είναι απαξιωτικό. Και πρέπει να επιφέρει «περαίτερω ενέργειες».

  • Η αμήχανη στιγμή που πρέπει να υποδείξεις στη σύζυγο του Πρωθυπουργού να μείνει πίσω...

    Η σκηνή είναι από την επίσημη υποδοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, εκεί όπου μεταξύ άλλων εκανε πρεμιέρα το φόρεμα της Μπέτυς Μπαζιάνα και την έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα Coolnews.gr

    Η κυρία Μπαζιάνα λοιπόν ακολουθούσε τον πρωθυπουργό που έπρεπε να βαδίσει δίπλα στον κινέζο ομόλογό του και οικοδεσπότη του.  Βάσει πρωτοκόλλου όμως η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα Μπαζιάνα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο, από τη στιγμή που δεν ήταν παρούσα και η σύζυγος του Κινέζου ηγέτη. Προφανώς μια συνοδός το παρατήρησε (σ.σ.: στην Κίνα δεν τους ξεφεύγουν αυτά) και ειδοποίησε διακριτικά την κ. Μπαζιάνα η οποία έκανε πίσω.

    Ιδού το video:

  • Υπόθεση «φόρεμα Μπέτυς Μπαζιάνα», μέρος 2ο

    baziana2Επιστροφή στα γνώριμα ενδυματολογικά μονοπάτια για την σύντροφο του Πρωθυπουργού μετά τον χαμό που προκάλεσε η απόπειρά της να δοκιμάσει κάτι πιο «προχωρημένο» στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση στην Κίνα.

    Δεν είναι σίγουρο αν η Μπέτυ Μπαζιάνα διάβασε τα σχόλια για το φόρεμά της και αποφάσισε να επιστρέψει στα κλασσικά ή αν η ίδια προτίμησε κάτι που την κάνει να νιώθει πιο άνετα. Πάντως αυτή τη φορά επέλεξε ένα «λιλά» φόρεμα με ανοίγματα και εσωτερική επένδυση «ασφαλείας».

  • Ποδήλατο ανέφερες; Ποδήλατο θα λάβεις!

    bicy
    Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ελληνοκινεζική συνεργασία παρομοιάζοντάς την με ποδήλατο στο οποίο η μια ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία, η άλλη είναι η συνεργασία στην παιδεία και τον πολιτισμό ενώ οι Ελληνες και οι Κινέζοι είναι οι ποδηλάτες που το οδηγούν.

    Ε, δεν ήθελε πολύ ο πρόεδρος της Κινεζικής εθνοσυνέλευσης για να βγει από το αδιέξοδο και να βρει το δώρο που θα έκανε στον έλληνα Πρωθυπουργό: ένα αεροδυναμικό ποδήλατο κινεζικής κατασκευής.

  • Ρένα, Σία, Ολγα: οι δευτεραγωνίστριες μιας φωτογραφίας

    restΗ Μπέτυ Μπαζιάνα μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον με το περίφημο «φόρεμα πίστας» μόλις «ανακαλύφθηκε» στην άκρη της «οικογενειακής φωτογραφίας της ελληνικής αποστολής. Τώρα όμως που καταλάγιασαν οι πρώτες εντυπώσεις και ο ενθουσιασμός, αξίζει να παρατηρήσει κανείς και τους υπόλοιπους. Που είτε με τη γλώσσα του σώματος είτε με την επιλογή των ρούχων επικοινωνούν (σ.σ.: ακούσια…) το μήνυμά τους.

    Υπάρχει π.χ. το αυστηρό executive ντύσιμο της Ρένας Δούρου με σακάκι και παντελόνι που μοιάζει καθαρά «ηγετικό» σα να δηλώνει ότι η ιδιοκτήτριά του είναι πανέτοιμη να αναλάβει καθήκοντα.

    Υστερα είναι το χαλαρό «νεάζον» look της Ολγας Γεροβασίλη με το λευκό σακάκι και μια μαύρη γραβάτα – έκπληξη κρεμασμένη ειρωνικά στον λαιμό όπως έκαναν τα new wave συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80.

    Και τέλος είναι το βαθιά μποέμικο ντύσιμο της Σίας Αναγνωστοπούλου που μπορεί για την περίσταση να έχει τιθασεύσει την άναρχη κόμμωσή της (σ.σ.: δεν ξέρει κανείς πότε μπορεί να τρομάξει ένας Κινέζος…) αλλά συνεχίζει να θυμίζει έντονα γαλλίδα καλλιτέχνη της δεκαετίας του ’70 στο Παρίσι.

  • Ο Βαρουφάκης του συμβιβασμού και ο Βαρουφάκης της ρήξης: Δύο αντίθετες μαρτυρίες

    varΔύο φαινομενικά αντίθετες αποκαλύψεις που αφορούν τον περσινό πρωταγωνιστή των διαπραγματεύσεων αλλά και των «ημερών δημοψηφίσματος» Γιάνη Βαρουφάκη είδαν το φως της δημοσιότητας με διαφορά λίγων ωρών.

    Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε στην Καθημερινή ο συνεργάτης του τέως υπουργού Οικονομικών, αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ το «Σχέδιο Β» ή «Σχέδιο Χ» προέβλεπε από κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων και επιστροφή στη δραχμή που επρόκειτο να ονομαστεί «Νέα Δραχμή» (λεπτομέρειες εδώ).

    Ταυτόχρονα όμως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υποστήριξαν σε συνεντευξή τους στην ΕΡΤ ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε τον Φεβρουάριο του 2015 να υπογραφούν τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης κυβέρνησης. «Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος» είπε ο Νίκος Παππάς. Για να συνεχίσει: «Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας».

    Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ανέφερε επίσης πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

    Οσο κι αν φαίνεται αδύνατον και οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές να είναι εξίσου αληθινές, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Πράγμα που τα κάνει όλα πιθανά.

  • Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πεκίνο: σε ομαδική φωτό και με ασυνήθιστο look

    • Η Μπέτυ Μπαζιάνα (στον κόκκινο κύκλο) τηρεί τις αποστάσεις της από την υπόλοιπη αποστολή. Τόσο χωροταξικά όσο και εμφανησιακά
      Η Μπέτυ Μπαζιάνα (στον κόκκινο κύκλο) τηρεί τις αποστάσεις της από την υπόλοιπη αποστολή. Τόσο χωροταξικά όσο και εμφανισιακά

    Διακριτικά τοποθετημένη στην άκρη της «οικογενειακής» αναμνηστικής φωτογραφίας της ελληνικής αποστολής στα σκαλιά του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας η Μπέτυ Μπαζιάνα δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκεί ιγκόγκνιτο ή με κάποια άλλη ιδιότητα. Πάντως όχι με την επίσημη ιδιότητα της συντρόφου πρωθυπουργού που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Δεν είναι μόνο τα μέτρα που την χωρίζουν από την υπόλοιπη αποστολή αλλά κυρίως η εμφάνισή της. Η κυρία Μπαζιάνα μοιάζει να έχει εγκαταλείψει το συντηρητικό στυλ των παλαιότερων επίσημων εμφανίσεων και να περνάει σε ένα σαφώς τολμηρότερο στυλ.

    mpety

    Με κόκκινο στράπλες δαντελωτό φόρεμα, ιδιαίτερα κοντό και τα μαλλιά πιασμένα πίσω δεν θυμίζει σε τίποτα την Μπέτυ Μπαζιάνα του ταξιδιού στη Μόσχα ή της φωτογράφισης δίπλα στους Ομπάμα ή του πρόσφατου δείπνου όπου με τον Αλέξη Τσίπρα δείπνησαν με το ζεύγος Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

  • Ο κινέζος Πρωθυπουργός «έπαθε Τσίπρα» και έβγαλε τη γραβάτα!

    157348Συνέβη στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον κινέζο ομόλογό του: αφού πρώτα είχε επιθεωρήσει το τιμητικό άγημα γραβατοφορεμένος λόγω σεβασμού ο κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ επιβεβαιώνοντας την «προσαρμοστικότητά» του (σ.σ.: αρκεί να γίνεται η «δουλειά») προσέφερε ένα ανέλπιστο δώρο στον έλληνα Πρωθυπουργό. Εβγαλε τη γραβάτα του δηλώνοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των «ειλικρινών σχέσεων ανάμεσά τους».

    Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε χαριτολογώντας ότι «δεν κατάφερε να εξάγει το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Ευρώπη, αλλά το κατάφερε στη Κίνα».

    Ο Λι Κετσιάνγκ απάντησε λέγοντας ότι η Κίνα είναι μια μεγάλη εξαγωγική χώρα, αλλά «είναι πρόθυμοι να εισάγουν προϊόντα, αρκεί να είναι ποιοτικά!».

  • Και ο Παύλος Πολάκης πανηγυρίζει...

    • Screenshot 2016-07-04 15.49.37

    Η αφαίρεση της γραβάτας ενός πρωθυπουργού στην άλλη άκρη του πλανήτη προκαλεί ξέφρενους πανηγυρισμούς σε έναν κατά φαντασίαν Βελουχιώτη.

    Ετσι, μόλις μαθεύτηκε η κίνηση του κινέζου Πρωθυπουργού να μη φορέσει γραβάτα στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ακολουθώντας τις ενδυματολογικές επιλογές του έλληνα Πρωθυπουργού, εμφανίστηκε το σχόλιο του Παύλου Πολάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

    «Οχι απλά δεν θα βάλουμε γραβάτα, αλλά κάνουμε κι άλλους να τη βγάζουν… Διαμαρτυρηθείτε και γι’ αυτούς, άντε ντε δηθεναδες (sic) του καθωσπρεπισμού, γραβατωμένα λαμόγια του απόλυτου τίποτα…» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

  • Ο Νίκος Φίλης στο στασίδι της Μητρόπολης

    Δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα αυτή που περιγράφει στη στήλη του στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος: πρόκειται για τη θέα του Νίκου Φίλη, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που πολλές φορές έχει έρθει αντιμέτωπος με διάφορους «φανατικούς» της Εκκλησίας να ψέλνει. Και όχι σε οποιοδήποτε ναό. Αλλά στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος μητροπολιτικού ναού της Αθήνας!

    Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο Νίκος Φίλης δεν είναι ξένος με τα σχετικά τροπάρια καθώς έχει διατελέσει δεξιός ψάλτης στην Αγία Ειρήνη της οδού Αιόλου.

    Οπως και να ‘χει πάντως, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος «κάτι Γιατί τέτοια είναι που έστειλαν στις κάλπες πέρυσι τον κόσμο της Εκκλησίας να ψηφίσει αυτό το «καλό» παιδί, τον Αλέξη, καθώς η Εκκλησία είναι δύναμη».

  • Γιατί κατέβηκε τελευταία από το αεροπλάνο στην Κίνα η Μπέτυ Μπαζιάνα;

    mpazΠρόκειται για υπερβολική διακριτικότητα; Πρόκειται για αγοραφοβία; Πάντως αν εξαιρέσει κανείς την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ιραν όπου ήταν δίπλα του φορώντας μάλιστα και «εναλλακτική» μαντίλα στις υπόλοιπες επισκέψεις έμοιαζε σα να παίζει ένα ιδιότυπο «κρυφτό»με τις κάμερες.

    Ειδικά στην επίσκεψη στην Κίνα η Μπέτυ Μπαζιάνα το τερμάτισε. Κατά την άφιξη, περίμενε να κατέβουν ακόμα και οι Ρένα Δούρου και Ολγα Γεροβασίλη και στη συνέχεια κατέβηκε και η ίδια όπως φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα. Μάλιστα η σύντροφος του πρωθυπουργού αφού ο ίδιος είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στον επόμενο σταθμό του στην κινεζική πρωτεύουσα κατευθύνθηκε και αυτή προς τα οχήματα της αποστολής που τους περίμεναν. Αλλά ακόμα και στην επίσκεψη στο Σινικό Τείχος ήταν απούσα από τις φωτογραφίες.

    Και μπορεί βέβαια η σχέση της ελληνικής αποστολής με το πρωτόκολλο να μην είναι η καλύτερη, όπως φάνηκε και από το ντύσιμό τους, αλλά αν η σύντροφος του πρωθυπουργού δεν ταξιδεύει με την επίσημη ιδιότητά της (σ.σ.: οπότε είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται δίπλα του) αλλά ιγκόγκνιτο, τότε μάλλον η συμμετοχή της στην αποστολή είναι μάλλον τουριστική – δηλαδή στα όρια του παράτυπου.

    Εκτός αν (σ.σ.: και αυτό είναι το απίθανο σενάριο…), βλέποντας πώς εμφανίστηκαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο να μη θέλησε να συνδέσει τον εαυτό της με αυτή την θλιβερή εικόνα.

  • Κουτσούμπας τρολάρει Τσίπρα

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους για τον εκλογικό νόμο
    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους για τον εκλογικό νόμο

    Ο διάλογος έρχεται στη δημοσιότητα από τον Βηματοδότη και ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των δύο ανδρών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τον εκλογικό νόμο. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυε στον Δημήτρη Κουτσούμπα την θέση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο χωρίς να λέει λεπτομέρεις, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ του απάντησ:

    «Δεν λες και συγκεκριμένα πράγματα. Ασάφειες. Πιστεύω ότι φέρνεις τον εκλογικό νόμο για να αποσπάσεις την προσοχή του κόσμου από τα νέα μέτρα που έρχονται για τα Εργασιακά», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Όχι δεν είναι έτσι, Δημήτρη. Για τα Εργασιακά σου υπόσχομαι ότι θα κάνω τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις»

    Ο κ. Κουτσούμπας απλά γέλασε: «Αν είναι σαν τις άλλες διαπραγματεύσεις, αυτές με τις 17 ώρες, καλύτερα να μην διαπραγματευθείς τίποτα. Καήκαμε».

  • Ο Δρίτσας και ο Δράκος

    «Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε στη Βουλή σ’ αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε ένα υπουργό και σε μία εταιρεία. Μην θυμηθούμε την ταινία του Κούνδουρου “Ο Δράκος” με τον Ηλιόπουλο» ήταν η αινιγματική φράση του υπουργού ναυτιλίας στη Βουλή. Πολλοί αντέδρασαν, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Λοβέρδος που φώναξε «ο “Δράκος” ήταν δράμα, όχι κωμωδία, όπως το κάνατε εσείς οι συριζαίοι» αλλά κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσε.

    Πάντως η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: «Ενας ασήμαντος τραπεζικός υπάλληλος ετοιμάζεται να περάσει μόνος τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς όταν τρομοκρατημένος συνειδητοποιεί ότι μοιάζει μ’ έναν κακοποιό που οι εφημερίδες αποκαλούν «Ο Δράκος». Λόγω της παρεξήγησης, η αστυνομία τον καταδιώκει και αυτός βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα καμπαρέ. Μες στη διφορούμενη γοητεία της νύχτας, μία συμμορία του υποκόσμου τον αντιμετωπίζει ως τον γνήσιο Δράκο και μία χορεύτρια του καμπαρέ τον συμπαθεί. Σταδιακά ταυτίζεται με τον καινούργιο του ρόλο, και η επιθυμία του να δραπετεύσει απ’ την γκρίζα του ζωή και να γίνει «κάποιος» τον ωθεί στο να ηγηθεί μιας ληστείας αρχαιοτήτων. Όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια, ο Δράκος βρίσκει τραγικό τέλος».

    Αν δεχθούμε ότι ο Θόδωρος Δρίτσας είναι «ο ασήμαντος τραπεζικός υπάλληλος», μένει να βρούμε ποιος είναι ο πραγματικός «Δράκος» στην παραβολή του υπουργού ποια η χορεύτρια του καμπαρέ και κυρίως ποια είναι η «ληστεία των αρχαιοτήτων»

  • Δείπνο Τσίπρα με Γκάμπριελ την ώρα της ψηφοφορίας

    • Το επίσημο μενού από το δείπνο Τσίπρα - Γκάμπριελ
      Το επίσημο μενού από το δείπνο Τσίπρα – Γκάμπριελ

    Τους λόγους απουσίας του Αλέξη Τσίπρα από την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας για την Cosco αποκαλύπτει στα «Νέα» ο Μικροπολιτικός.

    Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα το βράδυ της ψηφοφορίας κατά τις 9.30 παρατέθηκε ένα πολύ κλειστό δείπνο από τον Αλέξη Τσίπρα προς τιμήν του γερμανού αντικαγκελαρίου, στο ρουφ γκάρντεν του Divani Pallas Αcropolis. Στο τραπέζι παρακάθισαν ο πολύ στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επίσης στενός συνεργάτης του, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα Τάκης Παυλόπουλος.

    Αντιστοίχως, ο Γκάμπριελ είχε μαζί του δύο από τους συνεργάτες του. Τους Φέλιξ Πόρκερτ, επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του SPD και τον Φιλιπ Στάινμπεργκ, τον εξ απορρήτων του Ζίγκμαρ στην αντικαγκελαρία.

    Η κουβέντα πάντα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο άρχισε χαλαρά με αναφορές στο πολιτικό παρελθόν Αλέξη και Ζίγκμαρ. Αργότερα η πολιτική παρέα συζήτησε κυρίως για τις πρωτοβουλίες που θέλουν να αναλάβουν οι Σοσιαλιστές για την ανατροπή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Αλλωστε ο Γκάμπριελ όταν μπήκε στο Μαξίμου χθες το πρωί είπε στον Τσίπρα ότι είναι προοδευτικός ηγέτης. Ο Τσίπρας σχολίασε πως προοδευτικός είναι ο Γκάμπριελ και για τον εαυτό του προτίμησε τον όρο ριζοσπαστικός. Αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν και το μεθεπόμενο Σάββατο στο Παρίσι, στο ραντεβού που τους έχει κλείσει ο Φρανσουά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία.

    Το μενού περιελάμβανε επιλογή από γαρίδες μαριναρισμένες με ούζο, ντομάτα και φέτα (ελληνική εννοείται) μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας, ελληνική σαλάτα με μάραθο, μοσχαράκι στην κατσαρόλα μαγειρεμένο με κολοκυθάκια και μελιτζάνες ή ψάρι σχάρας (πέρκα) σερβιρισμένο με πατάτες στον ατμό και σάλτσα από λεμόνι και μους από γιαούρτι με φρέσκες φράουλες και βύσσινο πασπαλισμένο με μπισκότα. Οι επιλογές του κρασιού ήταν μεταξύ σοβινιόν μπλαν ασύρτικου και κόκκινου αγιωργίτικου.

  • Η ιστορία της διάψευσης Πιτέλα

    Για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την περίφημη φράση του προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εξαιρετικά φιλική συμπεριφορά του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα είπε στη Φώφη Γεννηματά ότι «τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη» κάνει λόγο στη στήλη του στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος.

    Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε μια διαρροή για «διάψευση» της δήλωσης που έκανε την εμφάνισή της σε φιλοκυβερνητικά έντυπα σημειώνει: «για να συμβεί αυτό (σ.σ.: η διάψευση…) υπήρξε παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στο γραφείο του επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών. Και εκείνος, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος προέβη στη σχετική «διαρροή» μέσω του εκπροσώπου του».

  • Απεταξάμην το ΕΚΑΣ

    Μιλώντας στη Βουλή για τις περικοπές που εμφανίστηκαν στις συντάξεις λόγω κοψίματος του ΕΚΑΣ ο υφυπουργός εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος θέλησε να δικαιολογηθεί επιλέγοντας τη στρατηγική της «επίθεσης»: «Γιατί τέτοια αναστάτωση με το ΕΚΑΣ;» είπε.  Δεν κόψαμε και τη σύνταξη». Και όπως γράφει ο Βηματοδότης «έγινε βεβαίως το έλα να δεις στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον υφυπουργό ατάραχο να υπερασπίζεται τις θέσεις του. Το ΕΚΑΣ κατά τον υφυπουργό Πετρόπουλο επινοήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες. Και δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε λέγοντας ότι«σήμερα οι τεχνικοί λόγοι καταβολής του ΕΚΑΣ δεν υφίστανται πια». Ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κοίταζαν παράξενα, ενώ οι γαλάζιοι έλεγαν ότι δεν θα μπορεί να ξαναπάει στην Ηλεία, όπου θέλει να εκλεγεί βουλευτής.

  • Ερχονται πιο κοντά με το χειροκρότημα

    Ενα νέο μοτίβο συμπεριφοράς που έχει παρατηρηθεί τελευταία εντός της αίθουσας της Ολομέλειας επισημαίνει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα Νέα: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού χειροκροτεί πάντα τον Ανδρέα Λοβέρδο όταν παίρνει τον λόγο και ο Λοβέρδος με τη σειρά του πάντα χειροκροτεί μετά το πέρας των τοποθετήσεων των «ποταμικών» βουλευτών.

    Για παλιότερες «Βαβέλ» κάντε κλικ εδώ

  • Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτίθεται ξανά

    Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτηρίζοντας «κακούργημα» την παραχώρηση του ΟΛΠ ενώ έκανε λόγο για «προδοσία Τσίπρα» με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε σχετικά με τη σύμβαση με την κινέζικη εταιρία ότι «εδώ δεν είχαμε καν ξεπούλημα αλλά κάναμε δώρο στην COSCO 1 δισ. ευρώ» ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους πρώην συντρόφους του

    «Υπάρχουν αριστεροί με τους οποίους δώσαμε μάχες στο δρόμο αλλά με έκπληξη βλέπω ότι έχουν κάνει όραμα και πολιτική επιλογή την καρέκλα. Ο,τι τους πουν θα το κάνουν για να μείνουν στην καρέκλα» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι «φτάσαμε στον εξευτελισμό να υπαγορεύουν με επιστολή οι Κινέζοι και οι βουλευτές να ψηφίζουν».

    Επίσης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» η οποία τον υποχρέωσε να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Οσον αφορά τέλος τον εκλογικό νόμο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει παιχνίδι γιατί βλέπουν ότι καταποντίζονται».

  • Ο Γκάμπριελ τουιτάρει από Αθήνα

    • Το tweet του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
      Το tweet του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

    Τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την επίσκεψη του στην Αθήνα έγραψε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Στην Αθήνα. Εντυπωσιασμένος με όσα επιτυγχάνουν οι άνθρωποι εδώ κάθε μέρα παρά την κρίση. Η Ελλάδα χρειάζεται νέα προοπτική».

    Το σχόλιο το συνοδεύει και με μία γενική φωτογραφία της Αθήνας από το δωμάτιο του κεντρικού ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει την ώρα της ανατολής.




text
  • Μία μονομαχία Φλώρου-Γραμμένου δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα


    24 Απριλίου 2024, 20:25