210
Η Εφη Αχτσιόγλου | INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αχτσιόγλου: «Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 15:17
Η Εφη Αχτσιόγλου
|INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αχτσιόγλου: «Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 15:17

Πλέον κάθε υπουργική δήλωση υποκρύπτει και μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά ήταν από την Εφη Αχτσιόγλου η οποία σχετικά με τις εκκρεμείς (έως λιμνάζουσες) κύριες συντάξεις δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθούν ως τον φετινό Αύγουστο. Και μάλιστα οι περισσότερες από τις 85.000 όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή «δυνατότητα επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους».

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου, εμφανίστηκε καθησυχαστική λέγοντας ότι δεν θα συμβεί το 2019, όπως προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020.

Ως νομοθετημένη χαρακτήρισε η υπουργός, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, την περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 18% στις συντάξεις το 2019 υποστηρίζοντας ότι θα συνδυαστεί με θετικά αντίμετρα. Τόνισε ότι τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί κι έτσι θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά τη λήξη του Μνημονίου.

Διευκρίνισε ωστόσο πως οτιδήποτε αφορά το Ασφαλιστικό προαπαιτεί συμφωνία με την Τρόικα και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) αν δεν συμφωνήσουν οι Θεσμοί.

Αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών, η υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.

Παραδέχτηκε ότι ένα μέρος των εργαζόμενων πληρώνει μεγάλες εισφορές, όμως τόνισε πως πρόκειται για μικρό αριθμό έναντι του συνόλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...