733
Ο Γεώργιος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ στην επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, όπου μεταφέρθηκε το κλίμα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αμπαλαέο στη Βουλή

Ο Γεώργιος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ στην επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, όπου μεταφέρθηκε το κλίμα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αμπαλαέο στη Βουλή

Ηταν ένα συνηθισμένο πρωινό στην Ολομέλεια της Βουλής. Που σημαίνει ότι οι πρακτικογράφοι και ο κύριος με τα ποτήρια με το νερό είναι αριθμητικά περισσότεροι από τους βουλευτές. Ηταν το πρωινό των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ομως δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο αυτό το πρωινό της Πέμπτης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις δύο βουλευτών της Β’ Θεσσαλονίκης. Ο ένας ο Αριστείδης Φωκάς της Ενωσης Κεντρώων. Ο άλλος ο Γεώργιος Λαζαρίδης των Ανεξ. Ελλήνων. Θεσσαλονίκη. Υφυπουργός Αθλητισμού. Το πιάσατε.

Ερώτηση φυσικά δεν υπήρξε. Ηταν σαν να ακούς αθλητικό ραδιόφωνο σε ταξί της Θεσσαλονίκης με τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη στον ρόλο του παρουσιαστή που βγάζει ακροατές στον αέρα.

Για τον κ. Φωκά των Κεντρώων ο επόπτης και ο διαιτητής στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι «εγκληματίες». To είπε ακριβώς έτσι. Ο άκρως επικίνδυνος για τους δύο ανθρώπους χαρακτηρισμός και κραυγαλέος ακόμα και για αυτά τα σύγχρονα κοινοβουλευτικά ήθη, διεγράφη από τα πρακτικά μετά από παρατήρηση-παράκληση του κ. Κακλαμάνη. «Εντάξει δεν είναι εγκληματίες, είναι χειρούργοι (sic)» έκανε την παραχώρηση ο βουλευτής του Λεβέντη.

Ο οποίος κ. Φωκάς δεν έμεινε βέβαια στους διαιτητές: «Δεν αφήνουν την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα να πάρει το νταμπλ». Γενικά. «Κάποιοι» δεν την αφήνουν. Και όχι μόνο να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Κρίμα που ο ΠΑΟΚ δεν παίζει και στο Europa League, να έλεγε ο κ. Φωκάς ότι δεν τον αφήνουν να φέρει την ευρωπαϊκή κούπα στον Λευκό τον Πύργο.

Για τον κ. Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα. «Το αθηνοκεντρικό σύστημα φοβάται τον ΠΑΟΚΕπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και παραβιάζοντας τα πάντα». Το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς φιλάθλους επειδή οι «φίλαθλοί» του τα έκαναν λαμπόγυαλο πέρυσι το Μάιο στον τελικό του αίσχους για το Κύπελλο το είχε ξεχάσει ο κ. Λαζαρίδης.

Για τους δύο βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ασφαλώς και φταίει ο Ολυμπιακός. Αλλά και η ΑΕΚ. Και το κράτος των Αθηνών. Και ο Βασιλειάδης που τώρα το πρωτάθλημα έχει μία ομάδα από τη Μακεδονία και έξι από την Αθήνα. Και ο Γκαρθία που σιγά που τραυματίστηκε, ένα χαρτί έπεσε πάνω του λόγω της βαρύτητας. Και οι παίκτες της ΑΕΚ που δεν βγήκαν να ξαναπαίξουν το ματς. Και βεβαίως αυτοί που πρέπει να υποβιβαστούν είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και όχι φυσικά ο ΠΑΟΚ. Αλλιώς «πώς θέλετε να νιώσει ο λαός της Μακεδονίας;».

Οι δύο βουλευτές έκαναν τη «δουλειά» τους. Εξέφρασαν τον «λαό της Μακεδονίας» που τους ψήφισε βουλευτές και μετά από αυτά λογικά θα τους ξαναψηφίσει. Είναι ωστόσο ένα γενικότερο θέμα αν «ο λαός της Μακεδονίας» τους έστειλε στη Βουλή για «αμπαλαέο», για να τροφοδοτούν και να νομιμοποιούν οπαδικά (αν όχι χουλιγκάνικα) πάθη, αντί να προσπαθούν να τα καταπραΰνουν.

277511
Εξαλλος ο Αρ. Φωκάς που «δεν αφήνουν» τον ΠΑΟΚ να πάρει το νταμπλ

«Ολα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Εχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο» είπε ο κ. Φωκάς. Λίγο κέφι να υπήρχε παραπάνω και θα έλεγε ότι πρέπει να υποβιβαστεί και η Εστερσουντ.

«Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ “φοβόμαστε” και “δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο”. Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί» υπερθεμάτισε ο κ. Λαζαρίδης. Και αυτός πρέπει να ήταν άκεφος. Θα μπορούσε να πει και ότι οι παίκτες της ΑΕΚ είναι κότες που φοβήθηκαν το σιδερικό του Ιβάν, που είναι καλός άνθρωπος και δίνει δουλειές στον κόσμο.

277512
Ο Γιώργος Βασιλειάδης απαντά στους δύο βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης

Δεν έχει πολλή σημασία τι τους απάντησε ο κ. Βασιλειάδης, που μίλησε γενικά για έκνομες ενέργειες. Ούτε ότι κάποιοι είδαν νέα ενδοκυβερνητική κόντρα επειδή ο υφυπουργός χαρακτήρισε «εμετικό» και «άθλιο» ένα άλλο σχόλιο του βουλευτή των ΑΝΕΛ –συνηθισμένος από τις κόντρες ο γάμος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σημασία έχει αυτό που ψέλλισε κάποια στιγμή ο κ. Κακλαμάνης από τη θέση του προέδρου της Βουλής, παρατηρώντας τους δύο βουλευτές: «Δεν θα κάνουμε “Τούμπα” τη Βουλή». Νομίζεις αγαπητέ Νικήτα…

* Αμπαλαέο (το) -σύνθημα, που πρωτακούστηκε στην Τούμπα. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...