362
Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης και στη μέση το Μαξίμου | CreativeProtagon

Εντάξει ο Μαρινάκης. Αλλά και ο Ιβάν;

Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης και στη μέση το Μαξίμου
|CreativeProtagon

Εντάξει ο Μαρινάκης. Αλλά και ο Ιβάν;

Η κυβέρνηση καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας, μετά και την ανεξαρτητοποίηση από τους ΑΝΕΛ του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη. «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Πρώτον οφείλουν να διευκρινίσουν ποια είναι η παλαιά αποστασία. Διότι αν αναφέρονται στο 1965, καλό είναι να κοιτάξουν και λίγο έξω από τον κόσμο τους. Οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τι εννοούν.

Δεύτερον, όταν είσαι κυβέρνηση και καταγγέλλεις σχέδιο αποστασίας, βγαίνεις μπροστά στο τζάκι στο Μαξίμου, φωνάζεις την ΕΡΤ και δείχνεις με το δάχτυλο αυτούς που εννοείς. Δεν γίνεται, δηλαδή, να λες ότι κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας, αλλά να αρνείσαι να τους κατονομάσεις. Ολοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση αναφέρεται στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη. Για ποιο λόγο να μην πει και τα ονόματά τους; Αν μη τι άλλο, το θέμα θα έχει σίγουρα και ποινικό ενδιαφέρον. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να καταγγέλλει αυθαιρέτως και χωρίς στοιχεία, έτσι δεν είναι;

Ομως δεν είναι το μόνο που μας κάνει εντύπωση. Διότι, εντάξει, για τη συγκρουσιακή σχέση με τον Μαρινάκη, τα ξέραμε. Αυτό με τον Ιβάν, πώς και πότε προέκυψε; Μα, με τον Ιβάν; Που κρεμάει κάθε μέρα στα περίπτερα το «Εθνος» που είναι πιο φυλοκυβερνητικό και από την «Αυγή»; Που έχει χαρακτηρίσει «νέο Πούτιν» τον Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός;

Είναι προφανές ότι τα σύννεφα στη σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη κατεβαίνουν από τα Σκόπια και ανοίγουν πάνω από τη Θεσσαλονίκη. Και η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λαζαρίδη, που θεωρείται επιρροής Σαββίδη, έδωσε έρεισμα στην κυβέρνηση και έδαφος στο σενάριο που θέλει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να αντιδρά στην ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Μόσχας. Επίσης στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο Ιβάν Σαββίδης, αν δεν ευνοεί, τουλάχιστον ανέχεται τις αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ για το Μακεδονικό. Η σημερινή αντίδραση του Μαξίμου δείχνει ότι μάλλον θεωρεί χαμένη υπόθεση τη ψήφο της Βόρειας Ελλάδας.

Τι λέει η πλευρά Σαββίδη; Απορεί με την επίθεση. Και βάζει τα γέλια με τα σενάρια περί Μόσχας. Ο Ιβάν Σαββίδης, λένε, δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση. Απλώς στο «Εθνος» της Τετάρτης θα υπάρχει ένα άρθρο που θα σημειώνει ότι η κυβέρνηση βλέπει σκιές και όχι την πραγματική εικόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...