337
Ο Μπέκερ είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον σε ηλικία 17 ετών | EPA/SEBASTIEN NOGIER

Διπλωμάτης για να γλιτώσει από τα χρέη δηλώνει ο Μπόρις Μπέκερ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 12:25
Ο Μπέκερ είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον σε ηλικία 17 ετών
|EPA/SEBASTIEN NOGIER

Διπλωμάτης για να γλιτώσει από τα χρέη δηλώνει ο Μπόρις Μπέκερ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2018, 12:25

Το χαρτί της διπλωματικής ασυλίας, το οποίο θα μπορούσε να μπλοκάρει τις απαιτήσεις των πιστωτών εναντίον του, θα παίξει ο πρώην τενίστας Μπόρις Μπέκερ που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη για τεράστια χρέη.

Ο Μπέκερ, μας πληροφόρησαν οι δικηγόροι του, είναι από τις 27 Απριλίου «επιτετραμμένος αθλητικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών θεμάτων» για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία!

Ο ίδιος, γράφει ο Telegraph, δηλώνει «εξαιρετικά περήφανος» για τον νέο ρόλο του ενώ επιτέθηκε «σε ένα σωρό ανώνυμους τραπεζίτες και γραφειοκράτες που δεν λογοδοτούν» και οι οποίοι τον κυνηγούν για τα χρήματα.

Πώς έφθασε ως εδώ; Πέρυσι ο Μπέκερ κήρυξε χρεοκοπία ενώ αργότερα επιδόθηκε σε προσπάθεια για να αποπληρώσει τα πάνω από 50 εκατ. δολάρια που χρωστά.

Οι ατυχίες οικονομικού χαρακτήρα ήλθαν η μία μετά την άλλη: πολυδάπανο διαζύγιο με την πρώτη του σύζυγο και φυλάκιση με αναστολή για φοροδιαφυγή. Το Spiegel αναφέρει μάλιστα ότι είχε χάσει την αρκετά μεγάλη περιουσία του και λόγω κάποιων αμφίβολης χρησιμότητας επενδύσεων σε πετρέλαια στη Νιγηρία.

Επειτα από αυτά καθόλου περίεργο δεν είναι το σχόλιο δικηγόρου του στη δίκη ότι ο Μπέκερ «δεν το έχει» με τις επενδύσεις.

Η ανακήρυξη σε διπλωμάτη θα είναι ένα όπλο στα χέρια του πρώην πρωταθλητή. Υποστηρίζει ότι του δίνει διπλωματική ασυλία η οποία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, θα τον βοηθήσει «να  τελειώνει αυτή η φάρσα για να ξαναχτίσω τη ζωή μου».

Η Σύμβαση της Βιέννης πράγματι δίνει σε έναν διπλωμάτη το προνόμιο της προστασίας από διώξεις, αν πράγματι είναι αναγνωρισμένος εκπρόσωπος ενός κράτους. Ετσι, στη δίκη που συνεχίζεται στη Βρετανία, όσα χρήματα επιδικαστούν υπέρ του διπλωμάτη Μπέκερ θα πάνε στον ίδιο και όχι στους πιστωτές του.

Είναι όμως πραγματικός διπλωμάτης; Τυπικά, ναι, μία χώρα μπορεί να καλέσει οποιονδήποτε να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα και άρα να επικαλείται ασυλία.

Την υπόθεση της διπλωματικής ασυλίας χειρίζεται ο Μπεν Εμερσον, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπάρξει και δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Μπέκερ κέρδισε τον πρώτο τίτλο του στο Γουίμπλεντον σε ηλικία μόλις 17 ετών το 1985. Κέρδισε και το 1986 αλλά και το 1989, ενώ στο ενεργητικό του έχει ένα US Open το 1989 και δύο Australian Open το 1991 και το 1996.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...