300
Το εικαστικό της Γέννησης του κόσμου... και των ιστοριών των θεών του Ολύμπου, της Κάρμεν Ρουγγέρη | mcf.gr

Πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 20:00
Το εικαστικό της Γέννησης του κόσμου... και των ιστοριών των θεών του Ολύμπου, της Κάρμεν Ρουγγέρη
|mcf.gr

Πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 20:00

Το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπηρετώντας με αγάπη και υπευθυνότητα τον χώρο του παιδικού θεάματος, ετοίμασε το νέο του πρόγραμμα με πλήθος παραστάσεων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Κυριακές με Κουκλοθέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, προβολές Κινηματογράφου που προσεγγίζουν βασικές έννοιες και αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης και περνούν μηνύματα για τη ζωή, είναι μερικά από τα πολιτιστικά δρώμενα που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα. Η συμμετοχή σε κάθε μια από τις παραστάσεις αφυπνίζει τις συνειδήσεις των συμμετεχόντων, συμβάλλει στην ανάπτυξη της φαντασίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Εκεί, λοιπόν, ξεχωρίζουν οι παραστάσεις…

Η Γέννηση του κόσμου… και ιστορίες των θεών του Ολύμπου, της Κάρμεν Ρουγγέρη. Γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών! Ολες οι ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό μας θεατή.

PoiosTheleisNaGineis.com, από τους OneTwoFree. Η παράσταση με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d animation, projection mapping και σωματικού θεάτρου πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το Διαδίκτυο καθώς και το διαρκές game playing των εφήβων που οδηγεί στον εθισμό.

Το Σχολείο της Τέχνης, από την Cherry Τree Productions. Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων με κεντρικό άξονα την τέχνη και την παράδοση όπου μέσα από το παιχνίδι στοχεύει στην καλλιέργεια της επικοινωνίας και της έκφρασης του παιδιού.

Από τις τσέπες μου βγαίνουν… ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! Με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη. Ιστορίες από την άκρη της Γης κι από τα πέρατα του κόσμου που «ξεφυτρώνουν» μέσα από τις… τσέπες μας !

Ταξίδι στον Κινηματογράφο, από την Cherry Τree Productions. Με στόχο διττό, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση, οι προβολές περιλαμβάνουν πολυβραβευμένες ταινίες παιδαγωγικού χαρακτήρα, με την εγγύηση του «Νεανικού Πλάνου», που φροντίζει για την μύηση των παιδιών στον πλούτο της Έβδομης Τέχνης.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις, εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...