526
Στιγμιότυπο από το έργο «Easter Island» | Ρίτα Τσέλα / Focus σχολή Φωτογραφίας / mcf.gr

Φεβρουάριος στο ΙΜΚ με δυο νέες παραστάσεις στη Σκηνή του -2!

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 18:25
Στιγμιότυπο από το έργο «Easter Island»
|Ρίτα Τσέλα / Focus σχολή Φωτογραφίας / mcf.gr

Φεβρουάριος στο ΙΜΚ με δυο νέες παραστάσεις στη Σκηνή του -2!

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 18:25

Μικροί διάλογοι σε μια μεγάλη πόλη, που συνθέτουν μια κινηματογραφική κατασκευή, με θέμα τις συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου. Επίσης, η ιστορία μιας ηρωίδας μέσα από τις μεταβάσεις της ζωής της, μέχρι και την τελική της μεταμόρφωση.

Πρόκειται για δυο παραστάσεις οι οποίες ανεβαίνουν στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τις οποίες πρέπει να παρακολουθήσετε.

Από Σταθμό σε Σταθμό, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού
(Από 26 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου / Παρασκευή – Σάββατο στις 21.30 / Κυριακή στις 19:00)

Το έργο «Από Σταθμό σε Σταθμό» βασίζεται στο βιβλίο «20 Αστικά Μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια (2016, εκδόσεις Άγρα). Οι χαρακτήρες του έργου κινούνται σε χώρους της δημόσιας και ιδιωτικής καθημερινότητας της μεγαλούπολής μας: στο μετρό (αποβάθρα, βαγόνια, εκδοτήρια εισιτηρίων) αλλά και έξω από αυτό (σε πάρκα, πλατείες). Το έργο δίνει μια αισιόδοξη οπτική σε μια δύσβατη καθημερινότητα: οι διάλογοι και οι σχέσεις των χαρακτήρων μοιάζουν με συνταγές επικοινωνίας από υλικά μοναξιάς. Το Μετρό (και ο Ηλεκτρικός) διατρέχει υπόγειες διαδρομές στην πόλη. Τα πρόσωπα που διασταυρώνονται στις πλατφόρμες και τα βαγόνια ανοίγονται αιφνιδίως και αφήνουν να διαφανεί ο δικός τους «υπόγειος» κόσμος των δισταγμών, των φόβων, των επιθυμιών. Το πέρασμα απ΄ τον «υπόγειο» κόσμο τα μεταμορφώνει. Η φαντασία μιας γυναίκας που παρατηρεί αέναα το πήγαινε-έλα  των ανθρώπων μετατρέπει την πραγματικότητά τους σε «ονειροφαντασία» όπου η ανθρωπιά  ξαναγίνεται κάτι συγκεκριμένο.

group-2web
Ενας εκκεντρικός κύριος, ένα ζευγάρι εγκλωβισμένο στη μοναξιά του, μια μεγάλη γυναίκα που αναζητά τον σκύλο της, αλλά και κάποιο φίλο μέσα στην πόλη,  ένας νεαρός που βγαίνοντας από το πένθος συναντά ένα κορίτσι με κόκκινα μποτάκια στο Μετρό το οποίο με απρόσμενους τρόπους αντιμετωπίζει τη σύγχρονη καθημερινότητά μας… όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι της Κρίσης αλλά και της υπέρβασής της.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 17 ετών.

Περισσότερα για την παράσταση, εδώ.

Easter Island του Λύσανδρου Σπετσιέρη
(1η Φεβρουαρίου-29  Μαρτίου 2018 / Κάθε Πέμπτη στις 21:30)

Η θεατρική παράσταση Easter Island, μετά από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες παρουσιάσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου τον περασμένο Ιούνιο, επιστρέφει στο Υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να μας αφηγηθεί με λόγο, αλλά κυρίως με κίνηση την παράξενη ιστορία της Κατερίνας.

rt-27

Κεντρικό θέμα της αφήγησης η διαδρομή της κεντρικής ηρωίδας και οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής και του περιβάλλοντός της, συνυφασμένες με τους βασικούς σταθμούς της ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Οι μεταβάσεις της ζωής… Από τα παιδικά της χρόνια σε κάποιο ορεινό χωριό και το βίωμα του πολέμου στη μεγαλούπολη, την επταετία και τη μεταπολίτευση. Από τη μοναχικότητα και την εσωστρέφεια στους νέους ανθρώπους, στις μεγάλες παρέες και τη δημιουργία της δικής της οικογένειας. Από την κανονικότητα που κυριαρχεί πλέον στη ζωή της στην ασθένεια που θα την αλλάξει για πάντα, θα την μεταμορφώσει σε κάτι τελείως διαφορετικό και απρόσμενο… Το ανθρώπινο σώμα, ως κεντρικό θέμα της παράστασης, στέκει μοναχικό και ευάλωτο, νοσεί, μετουσιώνεται αλλά δεν υποκύπτει.

Μία εικαστική παράσταση που μοιρασμένη σε δύο μέρη, τη Γλυπτική και τη Μεταμόρφωση, περιπλέκει την κυρίαρχη σωματική δράση με τον περιορισμένο λόγο και τη μουσική ανασύνθεση παραδοσιακών ήχων με ψηφιακά μέσα, για να αποτυπώσει τη γενετήσια ανάγκη μας για μία δεύτερη ευκαιρία, μία αποκάλυψη του νησιού του Πάσχα.

Περισσότερα για την παράσταση, εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...