395
Ο Πάνος Καμμένος κατά τη ρίψη στεφάνου στα νερά των Ιμίων | ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ρίψη στεφάνου από τον Καμμένο στα Ιμια σε κλοιό τουρκικών σκαφών

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2018, 14:27
Ο Πάνος Καμμένος κατά τη ρίψη στεφάνου στα νερά των Ιμίων
|ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ρίψη στεφάνου από τον Καμμένο στα Ιμια σε κλοιό τουρκικών σκαφών

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2018, 14:27

Εντονη παρουσία στην περιοχή των Ιμίων είχε την Κυριακή η τουρκική ακτοφυλακή και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιούσε ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών αξιωματικών που χάθηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου το 1996.

Στην ευρύτερη περιοχή κινούνταν μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής, που διακρίνεται αριστερά στη φωτογραφία, ένα πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου του τουρκικού ναυτικού αλλά και ένα τουρκικό ελικόπτερο.

Οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν εκεί.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να προσεγγίσει ένα ζευγάρι τουρκικών νησίδων στο Αιγαίο», όπως χαρακτηρίζει τα Ιμια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει ότι οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής προειδοποίησαν τον υπουργό, ο οποίος κατευθυνόταν προς τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνου. Μετά την προειδοποίηση, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, το ελληνικό σκάφος έφυγε από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας χωρίς να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλου ανέφερε μάλιστα ότι οι μονάδες της ακτοφυλακής «έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο».

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έγινε γνωστό ότι ο κ. Καμμένος, που συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και ο κυβερνήτης και το πλήρωμα της κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» στην οποία επέβαιναν, πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων στην μνήμη του αξιωματικών Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που χάθηκαν τη βραδιά της κρίσης.

Στην ομιλία του ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου.

» Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

ΝΔ: Επικίνδυνη προσβολή

Για προσβολή που είναι επικίνδυνη και για τα εθνικά συμφέροντα έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τουρκικά πλοία και εναέρια μέσα απέτρεψαν τον επιβαίνοντα σε σκάφος του Π.Ν., Υπουργό Άμυνας, ακόμη και να πλησιάσει στα Ίμια, τότε, δυστυχώς, η προσβολή που υπέστη έγινε επικίνδυνη και για τα εθνικά συμφέροντα. Όχι μόνον σε εντυπώσεις αλλά και σε ουσία», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...