804
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλία της το Σάββατο στα Ιωάννινα | Facebook/FofiGennimata

Φώφη Γεννηματά: Ξεχάστε την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 12:29
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλία της το Σάββατο στα Ιωάννινα
|Facebook/FofiGennimata

Φώφη Γεννηματά: Ξεχάστε την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 12:29

Στην ουσιαστική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς, προχώρησε η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της στη «Real News». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για επαπειλούμενο φιάσκο που θα έθετε σε κίνδυνο το όλο εγχείρημα. Φαίνεται δε πως το ζήτημα κλείνει. Χαρακτηριστική είναι και η θέση του Γιώργου Καμίνη που ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για τα διαδικαστικά και να προχωρήσουμε στην πολιτική.

Η κυρία Γεννηματά πάντως βρήκε και τον χρόνο να ασχοληθεί και με την πολιτική, δηλαδή να αφήσει πίσω της τα διαδικαστικά της ψηφοφορίας -όποτε και αν γίνει αυτή μετά και την τελευταία διαφωνία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού– και να μιλήσει στα Ιωάννινα για το στίγμα του υπό σύσταση φορέα.

«Ισοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε μας, γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο γνήσια είναι Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία το Σαββατοκύριακο περιόδευσε σε πόλεις και χωριά της Ηπείρου.

22219842_10155620935275729_6385544421729639789_o
Η Φώφη Γεννηματά στην περιοδεία της στην Παραμυθιά

Ωστόσο, φαίνεται πως το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας -που ζητά σταθερά το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και θα επιθυμούσαν και οι άλλοι (Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης κλπ)- παραμένει στην ατζέντα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει λοιπόν, η κυρία Γεννηματά στη «Real News»: 

«Με την πρωτοβουλία μου και τις συλλογικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπηρετείται με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης το πολιτικό και κοινωνικό αίτημα για την ενότητα και την ενιαία πολιτική έκφραση του κατακερματισμένου ευρύτερου χώρου της Προοδευτικής Παράταξης.

» Αίτημα που απαντά στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός ισχυρού, αυτόνομου προοδευτικού φορέα που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό τους μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής.

» Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, φέρνοντας στο προσκήνιο τους προοδευτικούς πολίτες, τους νέους, τα μεσαία στρώματα της παραγωγής και της εργασίας, τους απόμαχους της δουλειάς, όλους όσους προσβλέπουν σε εμάς.

» Ανοίξαμε το δρόμο για μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία που εξασφαλίζει τη μέγιστη συμμετοχή προοδευτικών πολιτών με βάση όλες τις σύγχρονες και δοκιμασμένες αρχές που ακολουθούνται στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

» Στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις της Επιτροπής Διαδικασιών, για ηλεκτρονική διασύνδεση που εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας και την αξιοπιστία του αποτελέσματος, τον μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων στην Ελλάδα αλλά και σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη συμμετοχή των πολιτών.

» Υποστηρίξαμε τη διερεύνηση της δυνατότητας εξ’ αποστάσεως ψηφοφορίας με εγγυήσεις για τη μυστικότητα και τη μοναδικότητα της ψήφου. Δυστυχώς, καμία από τις μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες στις οποίες απευθύνθηκε η Επιτροπή δεν ανέλαβαν την ευθύνη παροχής σχετικών εγγυήσεων συνοδευόμενες από αντίστοιχες ρήτρες. Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει απουσία συμφωνίας αλλά απουσία εγγυήσεων που θα απέτρεπαν τον κίνδυνο από ενδεχόμενο φιάσκο ή αλλοίωση του αποτελέσματος. Κατά συνέπεια θα ήταν πολιτικά ανεύθυνη η ανάληψη ενός τέτοιου ρίσκου.

«Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν»

» Τώρα κοιτάμε μπροστά. Φέρνουμε την Πολιτική στο επίκεντρο και καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τη συμμετοχή τους να πάρουν τη μεγάλη υπόθεση ενότητας του προοδευτικού χώρου στα χέρια τους.

» Η δημιουργία της νέας προοδευτικής παράταξης δεν είναι μια υπόθεση των υποψηφίων να ηγηθούν, ούτε των στελεχών. Θα είναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενεργών πολιτών που αρχίζει με την ψηφοφορία εκλογής επικεφαλής αλλά δεν τελειώνει με αυτήν.

» Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν και η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφαση τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

» Όλοι μαζί μπορούμε!

» Με τις αξίες της Αλλαγής, ανοίγουμε νέους δρόμους».

Καμίνης: «Να τελειώσουμε αμέσως με τα διαδικαστικά»

Στο μεταξύ το μήνυμα του Γιώργου Καμίνη ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Ο δήμαρχος Αθηναίων που υποστήριξε δημοσίως την ηλεκτρονική ψηφοφορία, εμφανίστηκε σε νεότερη δήλωσή του να αποδέχεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα με τόσες αμφιβολίες. Ζητώντας να τερματιστεί η κουβέντα για τα διαδικαστικά, ζητά ουσιαστικά να πάψει η αναζήτηση λύσης για ηλεκτρονική, εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο.

«Η διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα δημιούργησε, μετά από καιρό, σημαντικές προσδοκίες στον προοδευτικό κόσμο της χώρας: νοιώσαμε όλοι πως κάτι αλλάζει και αξίζει να συμμετέχουμε. Δυστυχώς έκτοτε οι αναβολές, οι τακτικισμοί, η ασάφεια και οι κοκορομαχίες κινδυνεύουν να στερήσουν από τον κόσμο αυτήν ακριβώς την ελπίδα. Οφείλουμε να τελειώσουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν την τελική εισήγηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την οριστική ημερομηνία που διασφαλίζει την αδιάβλητη και επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών», ανέφερε σε μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...