631
H διαφορετική σκηνοθεσία στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ, μια εικονογράφηση των αλλαγών που έρχονται | Frangiskos Samsas / SOOC

Ο Μητσοτάκης κοιτάζοντας με την ίδια άνεση και δεξιά και αριστερά

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 17 Σεπτεμβρίου 2017, 21:38
H διαφορετική σκηνοθεσία στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ, μια εικονογράφηση των αλλαγών που έρχονται
|Frangiskos Samsas / SOOC

Ο Μητσοτάκης κοιτάζοντας με την ίδια άνεση και δεξιά και αριστερά

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 17 Σεπτεμβρίου 2017, 21:38

«Κοιτάζω με την ίδια άνεση και δεξιά και αριστερά», ήταν η ατάκα που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Όμως δεν εννοούσε στα πολιτικά, αλλά χωροταξικά, μιλώντας για την αίθουσα στην οποία βρίσκονταν. Αυτό οφείλεται στο νέο, πιο μοντέρνο στήσιμο των καθισμάτων, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάθεται απέναντι από τους πολιτικούς συντάκτες.

Σε αντίθεση με το κλασικό στήσιμο σε «Π», όπου ο πολιτικός δυσκολεύεται πολλές φορές να βρει πού ακριβώς κάθεται ο δημοσιογράφος, με αποτέλεσμα το «εδώ, κύριε πρόεδρε, πιο δεξιά, πιο αριστερά» να ακούγεται διαρκώς.

Ο φωτισμός στην αίθουσα ήταν τελείως διαφορετικός από τον ψυχρό του «κλασικού». Πιο ζεστός, πιο ατμοσφαιρικός, ταιριαστός για lounge ξενοδοχείου. Επίσης, ο κόσμος ήταν εμφανώς πιο λίγος.

Οι δημοσιογράφοι κάθονταν σε τρεις σειρές και πιο πίσω λίγα στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στους οποίους ο φακός δεν έκανε πλάνα. Ετσι, δεν υπήρχαν εικόνες επιφανών πολιτικών να παίζουν με το κινητό τους ή να μοιάζουν μισοκοιμισμένοι την ώρα που ο αρχηγός τους μιλά στο βήμα. Ηταν οι βουλευτές που είχαν παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή, καθώς οι περισσότεροι είχαν επιστρέψει στις εκλογικές τους περιφέρειες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους κυρίους Μπεκίρη και Λαζαρίδη, πήγε στην αίθουσα γύρω στις 12.30 της Κυριακής κι επιθεώρησαν προσεκτικά τα πάντα. Βεβαιώθηκαν ότι όλα ήταν στη θέση τους και αποσύρθηκαν και πάλι σε κάποιο χώρο, έως ότου έρθει η ώρα της συνέντευξης Τύπου.

mitsotakis deth neo style
Ο πρόεδρος της ΝΔ (δεξιά) στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Διακρίνονται από αριστερά, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μακάριος Λαζαρίδης (Frangiskos Samsas / SOOC)

Οι ανάγκες που εξυπηρετεί ο νέος σχεδιασμός είναι κυρίως τηλεοπτικές. «Τον δοκιμάσαμε πέρσι, μας φάνηκε πολύ πιο ελκυστική η εικόνα σε σχέση με αυτήν του κλασικού παραλληλογράμμου και τον υιοθετήσαμε και φέτος. Ό,τι πάει καλά δεν το αλλάζεις», λέει στο Protagon ο Βασίλης Κικίλιας, συντονιστής της συνέντευξης Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Για τους δημοσιογράφους, το νέο στήσιμο φέρνει μια αμεσότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και σήμερα μεσολάβησε κάτι που… τους πάγωσε. Το πολύ δυνατό air condition, που έφερνε σε όσους δεν το περίμεναν ανατριχίλα. Όσοι είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως, λόγω της ψύχρας που είχε παρατηρηθεί και στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Κυριακής του Αλέξη Τσίπρα με σακάκια και ζακέτες, ήταν εντάξει. Οι υπόλοιποι, όμως, πάγωσαν.

Η πρώτη ερώτηση δόθηκε στον Τάσο Τασιούλα από το site voria.gr και ακολούθησε ερώτηση στον Βαγγέλη Πλάκα της TV100, σπάζοντας την παράδοση που ήθελε την EΡT3, ως κρατική τηλεόραση, να έχει την προτεραιότητα. Η συνέντευξη Τύπου κράτησε 2 ώρες και 15 λεπτά κι έγιναν 38 ερωτήσεις προς τον αρχηγό της ΝΔ, οι 8 από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τη Θεσσαλονίκη και οι 5 από ΜΜΕ από την περιφέρεια. Ο Αλέξης Τσίπρας, αντιθέτως, δεν είχε δώσει παρά σε ελάχιστα ΜΜΕ πλην των «κεντρικών» το λόγο, γεγονός που είχε προκαλέσει ενόχληση στους δημοσιογράφους των υπόλοιπων. Ήταν κάτι που είχε επισημανθεί στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταπόκριση.

Μόνο μια ερώτηση αφορούσε αποκλειστικά τη Θεσσαλονίκη και τέθηκε από τον Άγγελο Αγγελίδη του Ελεύθερου Τύπου, ενώ ο Βασίλης Κοντογουλίδης από το FM100 έφερε το θέμα στον ΠΑΟΚ. «Δεν περίμενα να απαντήσω σε ερώτηση ποδοσφαιρικού περιεχομένου», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο χάρηκε επειδή μπόρεσε να λύσει την παρεξήγηση αναφορικά με την ευχή που είχε δώσει την προηγουμένη ημέρα για «καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ», ενώ η ομάδα έχει αποκλειστεί. «Έκανα λάθος στη διατύπωση μου, είχα μείνει στο πρώτο παιχνίδι, οπότε ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν έχω πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ και καμία ομάδα. Πάνω απ’ όλα είμαι φίλαθλος, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η ευχή μου είναι ένα καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...