430
H πρόσοψη του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου 80 θα αλλάξει σύντομα. «Τα Νέα» και «Το Βήμα» μετακομίζουν στη Συγγρού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στα πρώην γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετακομίζει ο ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2017, 16:34
H πρόσοψη του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου 80 θα αλλάξει σύντομα. «Τα Νέα» και «Το Βήμα» μετακομίζουν στη Συγγρού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στα πρώην γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετακομίζει ο ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2017, 16:34

Η «νέα εποχή» που προανήγγειλαν «Τα Νέα» της Πέμπτης για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με την οριστικοποίηση της μεταβίβασης της εταιρείας στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκίνησε με γκρίνιες και μια μετακόμιση: ενώ ακόμη οι (πρώην) εργαζόμενοι του ΔΟΛ πήγαιναν από το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80 για να παραλάβουν τις πράξεις απόλυσής τους, βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία μετεγκατάστασης του Οργανισμού σε νέα κτίρια, αυτά που μέχρι πρότινος στέγαζαν τη Νέα Δημοκρατία στη λεωφ. Συγγρού – η μετακόμιση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Η άμεση αποχώρηση από τη Μιχαλακοπούλου 80 δεν είναι άσχετη με τις πιέσεις που άσκησε η Εθνική Τράπεζα, ιδιοκτήτρια του κτιρίου, να καταβληθεί υψηλό ενοίκιο ή να αδειάσει από γραφεία κλπ. Παράλληλα ωστόσο ήταν δηλωμένη η επιθυμία του νέου ιδιοκτήτη να μεταφέρει τον ΔΟΛ σε περιοχή πιο κοντά στην έδρα του, τον Πειραιά. Είναι και αυτός ένας λόγος -όχι ο βασικός πάντως- που τα έντυπα και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού έπαψαν να λειτουργούν, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα επαναλειτουργήσουν. Πάντως το «Βήμα της Κυριακής» δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

Ασφαλώς αυτό το βιαστικό τέλος δεν έγινε εύκολα. Για πολλούς ανθρώπους που εργάστηκαν δύο και τρεις δεκαετίες στον ΔΟΛ, η τελευταία εικόνα ήταν και η χειρότερη.

Την Πέμπτη οι εκατοντάδες (πρώην) εργαζόμενοι του ΔΟΛ συνάντησαν πρωτοφανείς για την ιστορία του Συγκροτήματος συνθήκες, όταν χρειάστηκε να στριμωχτούν στο θυρωρείο για να παραλάβουν άρον άρον και με ανεπαρκή οργάνωση τα φυλλάδια με τις απολύσεις τους. Χαρακτηριστικές οι δύο αναρτήσεις της συγγραφέως Ελενας Ακρίτα η οποία υπήρξε επί χρόνια αρθρογράφος στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και έκανε λόγο για διαπόμπευση των εργαζομένων.

Σε δεύτερη ανάρτηση η κυρία Ακρίτα περιέγραψε το χάος -εικόνες ντροπής για έναν τόσο ιστορικό οργανισμό ΜΜΕ- που υπήρχε στη διαδικασία απόλυσης των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν για την ώρα να τρέξουν τα ΜΜΕ του ΔΟΛ διαμηνύεται ότι σκοπός είναι να κυκλοφορήσουν «Τα Νέα» λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και το «Βήμα της Κυριακής» στις 20 Αυγούστου. Γι’ αυτό και έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδια για την επόμενη ημέρα με τις επαναπροσλήψεις αρχικά των απόλυτα αναγκαίων και έπειτα, αν όλα πάνε καλά, των υπολοίπων. Οχι ότι δεν θα υπάρξουν και απώλειες. Οι ως τώρα διευθυντές των «Νέων» και του «Βήματος της Κυριακής», Παναγιώτης Λάμψιας και Αντώνης Καρακούσης το είπαν ότι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα μείνουν εκτός του νέου σχήματος, ή αν θέλετε, της «νέας εποχής» του ΔΟΛ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...