401
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα το καλοκαίρι, στην εκδήλωση για την Δημοκρατία στο Προεδρικό |

Καταθέσεις €340.000 έχει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2016, 10:57
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα το καλοκαίρι, στην εκδήλωση για την Δημοκρατία στο Προεδρικό |

Καταθέσεις €340.000 έχει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2016, 10:57

Αίσθηση και εντύπωση προκάλεσε το Πόθεν Εσχες της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο το 2008 όταν δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με οξύ. Η κυρία Κούνεβα ήταν πρώην καθαρίστρια με έντονη συνδικαλιστική δράση και εξελέγη στην Ευρωβουλή το 2014.

Στο Πόθεν Εσχες και στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2014 που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η κυρία Κούνεβα εμφανίζει έναν μεγάλο όγκο τραπεζικών καταθέσεων.

Το Πόθεν Εσχες της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Πιο συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσεις σε τράπεζες του Βελγίου, της Γαλλίας αλλά και της Βουλγαρίας που ξεπερνούν τις 340.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αναγράψει στη δήλωση περιουσιακής της κατάστασης για το 2014, ο μεγαλύτερος όγκος χρημάτων προέρχεται από δωρεές. Ωστόσο είναι γεγονός ότι το 2013  στην κυρία Κούνεβα είχε επιδικαστεί πρωτοδίκως και μια σημαντική αποζημίωση από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν για την επίθεση που δέχτηκε.

Η κυρία Κούνεβα έχει δηλώσει και άλλα 48.083 ευρώ που προέρχονται από την αποζημίωση που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής.

«Απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης»

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα ποσά των καταθέσεών της σε τράπεζες του εξωτερικού, η κυρία Κούνεβα προέβη σε μια δήλωση:

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.

» Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως “καταθέσεις από δωρεές” είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο. Χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

» Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση “πόθεν έσχες” μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...