309
Ο Πρωθυπουργός πανευτυχής στην Κρήτη. Χαρακτήρισε το μεγαλύτερο συγκρότημα ΜΜΕ της χώρας «φούσκα» | INTIMENEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI

Ο Τσίπρας θυμήθηκε ξανά τη «13η σύνταξη» αλλά και τη «φούσκα» του ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2016, 22:19
Ο Πρωθυπουργός πανευτυχής στην Κρήτη. Χαρακτήρισε το μεγαλύτερο συγκρότημα ΜΜΕ της χώρας «φούσκα»
|INTIMENEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI

Ο Τσίπρας θυμήθηκε ξανά τη «13η σύνταξη» αλλά και τη «φούσκα» του ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2016, 22:19

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τη νέα πορεία του προς τον λαό. Περιόδευσε στην Κρήτη, κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επανέφερε τον όρο «13η σύνταξη» -που όταν μιλούσε στο δανειστές στο Βερολίνο ήταν «εφάπαξ βοήθημα», αλλά όταν μιλάει στον απλό λαό είναι «13η σύνταξη»- και φρόντισε να χαρακτηρίσει τον πιο ιστορικό οργανισμό ΜΜΕ της χώρας ως «φούσκα»….

Σε ομιλία του στο Ηράκλειο, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως στις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους η σύνταξη που είχε αναγγείλει από τις 8 του μήνα. Σημείωσε δε για τους Θεσμούς ότι «δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προσπαθεί να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε τα ποσά που πλεονάζουν». Φυσικά χρησιμοποίησε εκ νέου τον όρο «13η σύνταξη» για να περιγράψει την έκτακτη παροχή προς τους συνταξιούχους: «Εχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε ως ορίζοντα του προγράμματος «το αργότερο τα μέσα του 2018», σημειώνοντας ότι από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και άλλα μέτρα. «Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν».  Πρόσθεσε επιπλέον ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα, και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα και χωρίς τις υπερβολικές, όπως τις χαρακτήρισε, απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΔΟΛ είπε ότι «κάποιοι βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με αέρα, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, ωστόσο αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια “φούσκα” και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...