485
Ερευνητές εξετάζουν τα οστά που βρέθηκαν κατά τις τελευταίες έρευνες στην Κω για τον μικρό Μπεν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τι δείχνουν τα οστά που βρέθηκαν στις έρευνες για τον μικρό Μπεν

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2016, 13:59
Ερευνητές εξετάζουν τα οστά που βρέθηκαν κατά τις τελευταίες έρευνες στην Κω για τον μικρό Μπεν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τι δείχνουν τα οστά που βρέθηκαν στις έρευνες για τον μικρό Μπεν

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2016, 13:59

Με το που ξημέρωσε το φως της 28ης Σεπτεμβρίου στην Κω, οι έρευνες για τα λείψανα του Μπεν μπήκαν στο τρίτο 24ωρό τους. Είναι το μακάβριο κεφάλαιο μιας τραγωδίας. Πριν από 25 χρόνια, ο μικρούλης Μπεν Νίνταμ από τη Βρετανία εξαφανίστηκε ενώ παραθέριζε στο σπίτι των παππούδων του στο όμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. Τώρα βρετανοί αστυνομικοί και έλληνες ερευνητές ψάχνουν στο χώμα. Και βρίσκουν οστά. Αλλά ανήκουν στο παιδί; Οχι, λένε οι ερευνητές. Είναι οστά ζώων. Και η τραγωδία γίνεται εκτός από μακάβρια και γκραν γκινιόλ…

Οι έρευνες για την τύχη του Μπεν, που όταν εξαφανίστηκε ήταν 21 μηνών, πήραν το τελευταίο διάστημα άλλη τροπή όταν ένας άνδρας εμφανίστηκε και είπε ότι ο Μπεν είναι πιθανό να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα που ήταν κοντά στο σπίτι την ημέρα της εξαφάνισης. Ο μάρτυρας κατονόμασε μάλιστα και τον οδηγό του μηχανήματος, τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο οποίος δεν ζει πια και μία ημέρα μετά την εξαφάνιση, πάντα κατά τον μάρτυρα, φαινόταν ταραγμένος και ανήσυχος. Του είχε πει ακόμη ότι «πιθανόν να έγινε κάποιο ατύχημα».

2016-09-26T105126Z_176211348_S1BEUDMVQKAB_RTRMADP_3_GREECE-BRITAIN-NEEDHAM
Στιγμιότυπο από τις έρευνες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα από άνδρες της αστυνομίας του Γιορκσάιρ (Reuters)

Τις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας συνδράμουν και δύο έλληνες ερευνητές, οι Θανάσης Φουρλής και Πάνος Δέδες. Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Φουρλής ανέφερε ότι «το τελευταίο 24ωρο έχουμε βρει πολλά οστά, τα οποία ανήκουν όμως σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επί τόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο. Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Το Μάιο λάβαμε μία μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξ αρχής όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες».

171931
Τα οστά που βρέθηκαν στο σημείο όπου πιστεύεται ότι καταπλακώθηκε ο μικρός Μπεν ανήκουν σε ζώα, δήλωσαν οι έλληνες ερευνητές (INTIMENEWS)

Τα στελέχη της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ που άρχισαν την περασμένη Δευτέρα προειδοποίησαν πως είναι μια δύσκολη επιχείρηση και ότι μπορεί να κρατήσει πολλές ημέρες. «Η πρώτη φάση της έρευνας αναμένεται να διαρκέσει 10-12 ημέρες» εξήγησαν. Δηλώνουν πάντως αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον θα δοθούν απαντήσεις.

H Κέρι Νίνταμ με μια φωτογραφία του Μπεν, την εποχή που ακόμα ήλπιζε…

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι, δεν είχε χάσει ως τώρα τις ελπίδες της. Εδώ και 25 χρόνια επέμενε να αναζητά κάποια θετική πληροφορία για την τύχη του γιου της. Τώρα όμως μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με ένα τέλος. Την έχει προετοιμάσει η βρετανική Αστυνομία «να περιμένει τα χειρότερα», όπως ανέφερε η Daily Mail.

«Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν ήταν ποτέ ο Μπεν νεκρός – μέχρι τώρα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...