537
|

Υγιεινό κλίμα στο σπίτι: Τι πρέπει να προσέξεις

Avatar Advertorial 14 Μαρτίου 2020, 13:39

Υγιεινό κλίμα στο σπίτι: Τι πρέπει να προσέξεις

Avatar Advertorial 14 Μαρτίου 2020, 13:39

Όταν μιλάμε για καθαρή ατμόσφαιρα το κυριότερο κριτήριο είναι η ποιότητα του αέρα, την οποία έχεις αρκετές εναλλακτικές για να τη διασφαλίσεις. Ας δούμε λοιπόν ποιες συσκευές είναι εκείνες που σου προσφέρουν το αποτέλεσμα που θέλεις, ποια τα πλεονεκτήματά τους, και ποια τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλέξεις την κατάλληλη.

Η πρώτη σου επιλογή είναι ένας αφυγραντήρας, ο οποίος κάνει περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Πέρα από την απορρόφηση υγρασίας, η οποία μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης μούχλας,  ένας σύγχρονος αφυγραντήρας (επιβάλλεται να) προσφέρει και λειτουργία καθαρισμού αέρα. Ένας αφυγραντήρας με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα εξοπλίζεται με πολλαπλά φίλτρα, μεταξύ αυτών και HEPA, τα οποία παγιδεύουν σκόνη, γύρη, οσμές και μικροοργανισμούς, αφήνοντας έτσι την ατμόσφαιρα του χώρου σου καθαρή, υγιεινή και απαλλαγμένη από αλλεργιογόνα.

Επιπλέον, ένας αφυγραντήρας είναι χρήσιμος όλο τον χρόνο, όχι μόνο την άνοιξη. Το χειμώνα, για παράδειγμα, η υγρασία κάνει το κρύο πιο… τσουχτερό και η «κλεισούρα» του σπιτιού δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για εμφάνιση μούχλας και οσμών στο χώρο. Με έναν αφυγραντήρα καλύπτεις και αυτές τις περιπτώσεις.

Η δεύτερη επιλογή είναι ακόμα πιο αποδοτική στα καθήκοντά της… φρεσκάδας του αέρα. Μιλάμε φυσικά για τον ιονιστή ο οποίος εκτελεί χρέη καθαριστή αέρα με διάφορους τρόπους. Ο πρώτος είναι μέσα από φίλτρα, όπως συμβαίνει και με τους αφυγραντήρες. Η δεύτερη, και σημαντικότερη όμως, λειτουργία είναι ο ιονισμός, η καινοτομία που ξεχωρίζει μία τέτοια συσκευή. Οι συσκευές ιονισμού απελευθερώνουν θετικά ιόντα στην ατμόσφαιρα, τα οποία έλκονται με τα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας, τα οποία είναι συνήθως αρνητικά φορτισμένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νέα σωματίδια να είναι βαρύτερα και να πέφτουν στο πάτωμα, οπότε και να μη κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα. Πέρα από το σημαντικό πλεονέκτημα της αφαίρεσης των μικροσωματιδίων από τον αέρα, τα θετικά ιόντα που θα γεμίσουν το σπίτι σου έχουν και οφέλη ευεξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το βασικότερο κριτήριο επιλογής, τόσο του αφυγραντήρα όσο και του ιονιστή, είναι η επιφάνεια την οποία θέλεις να καλύψεις. Αμέσως μετά σκέψου το επίπεδο θορύβου κάθε συσκευής, γιατί καλή η καθαρή ατμόσφαιρα, αλλά, πρέπει να μπορείς και να έχεις την ησυχία σου για να την απολαύσεις. Μην ξεχάσεις επίσης, στην περίπτωση του αφυγραντήρα, να συμβουλευθείς και τον δείκτη λίτρων αφύγρανσης ανά ώρες λειτουργίες, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την επιφάνεια του χώρου.

Σε όποια από τις δύο συσκευές και να καταλήξεις, επίλεξε την MediaMarkt για την απόκτησή τους, καθώς σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία στις αγορές σου. Οι αγορές από τη MediaMarkt μπορούν να γίνουν από την ευκολία του σπιτιού σου. Επισκέψου το www.mediamarkt.gr ή κατέβασε το app για iOS και Android και όλα γίνονται με μερικά κλικ και δωρεάν έξοδα αποστολής ανεξαρτήτως της αξίας της αγοράς σου. Μπορείς επίσης να κάνεις την παραγγελία σου και τηλεφωνικά, και να έχεις τα προϊόντα στην πόρτα σου εύκολα και γρήγορα, χωρίς να βγεις ποτέ από το σπίτι.

Αν πάλι επιλέξεις να κατευθυνθείς προς το κατάστημα για την επιλογή του νέου σου αφυγραντήρα ή ιονιστή, τότε στη MediaMarkt θα βρεις τεράστια καταστήματα σε κεντρικά σημεία, τα οποία δεν συνωστίζονται από κόσμο. Επιπλέον, όλα τα καταστήματα MediaMarkt διαθέτουν εξειδικευμένο σύστημα εξαερισμού νωπού αέρα, το οποίο κρατά την ατμόσφαιρα πάντα φρέσκια. Έτσι, αν προτιμάς τα «πατροπαράδοτα» ψώνια δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από ένα κατάστημα MediaMarkt αυτήν την εποχή.