208
Ο Ντόμινικ Ουίλκοξ ποζάρει με την επαναστατική του εφεύρεση |

Το κορυφαίο αξεσουάρ για να βλέπεις πάνω από το πλήθος

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 16:11
Ο Ντόμινικ Ουίλκοξ ποζάρει με την επαναστατική του εφεύρεση
|

Το κορυφαίο αξεσουάρ για να βλέπεις πάνω από το πλήθος

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 16:11

Έχετε ποτέ βρεθεί σε συναυλία για να παρακολουθήσετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι δεν μπορείτε να δείτε το παραμικρό λόγω του πλήθους;

Τώρα ένας εφευρέτης έχει βρει την τέλεια λύση – ένα ζευγάρι γυαλιών-περισκόπιο που επιτρέπουν την τέλεια θέαση όπου και αν βρίσκεστε στον συναυλιακό χώρο.

Τα γυαλιά «One Foot Taller» δημιουργήθηκαν από τον βρετανό εφευρέτη Ντόμινικ Ουίλκοξ, για την εκστρατεία της Surface Extraordinary Solutions της Microsoft. Η εκστρατεία προκάλεσε τους σχεδιαστές να βρουν καινοτόμες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.

Το έργο του έχει παρουσιαστεί διεθνώς σε γκαλερί και μουσεία. Είναι επίσης ο ιδρυτής του Little Inventors, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που μετατρέπει τις ιδέες των παιδιών σε πραγματικότητα.

Στις «παράξενες» εφευρέσεις που έλαβαν σάρκα και οστά μέσω της πρωτοβουλίας αυτής περιλαμβάνονται:

  • Ένα μικροσκοπικό σπίτι σκυλιών για κινητά τηλέφωνα, όταν θέλετε να κάνετε μια ψηφιακή απεξάρτηση, που αναπτύχθηκε από τον Χάτι Νιούμαν.
  • Ένα αντιηλιακό που γίνεται μπλε όταν κανείς πλησιάζει στο σημείο του να καεί, που αναπτύχθηκε από την Εύα και Μάρτα Ιάρζα.
  • Μια «γλάστρα με πόδια» που μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει για να βρει νερό από τον Τόμας Χάρνετ Ο’ Μίρα.

Όλες οι εφευρέσεις δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια των συσκευών Microsoft Surface. Επί του παρόντος πάντως, δεν προβλέπεται να τεθεί σε μαζική παραγωγή καμία από τις παραπάνω εφευρέσεις. Κρίμα…