232
|

Το κινητό τηλέφωνο θα αποδεικνύει την ταυτότητα μας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 18:34

Το κινητό τηλέφωνο θα αποδεικνύει την ταυτότητα μας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 18:34

Τα κινητά μας τηλέφωνα μπορούν ήδη να λειτουργήσουν ως ψηφιακά πορτοφόλια αφού με αυτά μπορούμε να κάνουμε διαφόρων ειδών πληρωμές στην καθημερινότητα μας χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε πάνω μας χρήματα ή τραπεζικές/πιστωτικές κάρτες.

Με τα κινητά μας τηλέφωνα μπορούμε επίσης να ανοιγοκλείνουμε τις πόρτες των αυτοκινήτων μας έτσι ώστε να μην χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κλειδιά.

Τέτοιες τεχνολογίες έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια η Apple η οποία κάνει τώρα ένα ακόμη βήμα στο να μετατραπούν τα κινητά μας τηλέφωνα στην συσκευή που θα είναι το μοναδικό αντικείμενο που θα χρειάζεται να έχουμε μαζί μας αφού με αυτό θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και να κινηθούμε οπουδήποτε χωρίς πρόβλημα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα imore η Apple κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για μια εφαρμογή που θα επιτρέπει σε κάποιον να αποδεικνύει την ταυτότητα του χωρίς να χρειάζεται να έχει μαζί το σχετικό έγγραφο είτε αυτό είναι η αστυνομική ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε το δίπλωμα οδήγησης, είτε κάρτες μέλους γυμναστηρίων, βιβλιοθηκών, σωματείων, κλπ.

Η αίτηση ευρεσιτεχνίας φέρει τον τίτλο «Providing Verified Claims of User Identity» και σε αυτή περιγράφονται και οι δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος χάσει το κινητό του τηλέφωνο ώστε να μην μπορεί άλλος είτε να χρησιμοποιήσει την συσκευή υποδυόμενος τον πραγματικό της κάτοχο είτε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της ταυτότητας, του διαβατηρίου και όλων των άλλων εγγράφων που θα είναι διαθέσιμα μέσω της συσκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News