209
|

Παιδιά και πανδημία: έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!

Ελευθερία Κόλλια Ελευθερία Κόλλια 24 Απριλίου 2021, 23:20

Παιδιά και πανδημία: έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!

Ελευθερία Κόλλια Ελευθερία Κόλλια 24 Απριλίου 2021, 23:20

Επιβάλλεται να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους – ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων είναι αυστηρός με την έκθεση των ανηλίκων και δη στο Διαδίκτυο. Οι μάσκες δεν εμποδίζουν, όμως, τα παιδιά να πουν την αλήθεια τους. Είναι άλλωστε οι μικροί ήρωες της πανδημίας. Τους κλήρωσε το λαχείο του κορονοϊού σε χρόνια τρυφερά.

Έμαθαν τι σημαίνει τηλεκπαίδευση, χωρίς να ξέρουν καλά καλά γραφή κι ανάγνωση. Υποχρεώθηκαν να δαμάσουν την επιθυμία τους για παιχνίδι και τρεχαλητό, να περιορίσουν την όρεξή τους για ζωή στα τετραγωνικά ενός σπιτιού. Όποιος πει ότι μπορεί να προβλέψει πώς θα μεταβολίσουν την εμπειρία τους στα χρόνια της πανδημίας, λέει ψέματα.

Ρωτάς-απαντώ αλλά πίσω από τη μάσκα: η συντάκτρια του Protagon με ένα από τα έξι παιδιά που συνάντησε

Το Protagon τους δίνει φωνή. Οι συνομιλίες με έξι μικρούς ανθρώπους, από 6 έως και 9 ετών, έγιναν χωρίς πρόβα, χωρίς καμιά προεργασία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τα παιδιά «έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». Ο λόγος τους, αυθόρμητος, ευφάνταστος, πολυεπίπεδος, αφοπλιστικά ειλικρινής, εκπέμπει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Και πάντως, σε όσους θέλουν να ακούσουν. Οι «μεγάλοι» τείνουν να ξεχνούν ότι τα σημερινά πιτσιρίκια θα έχουν αύριο τον λόγο.

ΥΣ.: Τα γυρίσματα έγιναν όλα σε εξωτερικούς χώρους, λόγω Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News