454
Η απαγορευµένη διαφήµιση του VW e-Golf πυροδότησε το Internet. Δεν έχει να κάνει µε το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει µε τη µάνα µου, τη δική σου, τις µελλοντικές | CreativeProtagon/Youtube

Η απαγορευµένη διαφήµιση του Golf. Για τη µάνα σου

Η απαγορευµένη διαφήµιση του VW e-Golf πυροδότησε το Internet. Δεν έχει να κάνει µε το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει µε τη µάνα µου, τη δική σου, τις µελλοντικές
|CreativeProtagon/Youtube

Η απαγορευµένη διαφήµιση του Golf. Για τη µάνα σου

Κακώς όρισες στην εποχή του φασισµού της µειοψηφίας. Όσο µικρή ή άρρωστη κι αν είναι αυτή περί αυτής πρόκειται Δεν χρειάζεται να ΄χεις διαβάσει το Μεγαλώνοντας Μέσα Στην Ελληνική Οικογένεια, του κορυφαίου Έλληνα ψυχίατρου, Ματθαίου Γιωσαφάτ. Για την ιστορία, εξηγεί πώς η ζωή µας καθορίζεται θεµελιακά από έναν και µόνο παράγοντα. Στο σε τι είδους µάνα θα πέσεις. Δεν έχει να κάνει µε Ελλάδα. Ισχύει παγκόσµια. Για όποια µήτρα γεννά.

Δεν χρειάζεται, επίσης, να είσαι συνταγµατικά συντονισµένος για να µην καταπιέζεις µειονότητες ή τον όποιο τρόπο θέλει να ζει ο οποιοσδήποτε στον πλανήτη. Αυτονόητα δεδοµένα του 21ου αιώνα στο δυτικό κόσµο.

Χρειάζεται µόνο να αναρωτηθείς. Πόσο τερµατισµένη είναι η άκρατη πολιτική ορθότητα της εποχής; Πόσο µπορεί να ανατρέπεται η βασική ύλη του είδους; Άνθρωπε, αυτό που διαβάζω στο CNN έχει να κάνει µε τη µάνα σου. Το VW Golf  είναι ένα απλό παράδειγµα. Θα µπορούσε να είναι το οποιοδήποτε.

Ερώτηση: Πόσες καταγγελίες αρκούν;
Απάντηση: Μόλις τρεις. Τόσες έλαβε η υπηρεσία ASA της Μ. Βρετανίας για να δει το σποτ, να ζυγίσει το ζήτηµα και να αποφασίσει την απαγόρευσή του. Ναι, συνεχίζετε να διαβάζετε σωστά. Η απαγορευµένη διαφήµιση του e-Golf δεν είναι παραµύθι. Συµβαίνει τώρα. Μία µητέρα που φροντίζει το µωρό της, το ταΐζει (φαντάσου και να το θήλαζε σε εξωτερικό χώρο), να κάθεται στο παγκάκι µαζί του. Αυτό, δηλαδή, που συνέβη σε όλη την ανθρωπότητα από κάποια µητέρα.

Ερώτηση: Ποια είναι η κατηγορία;
Απάντηση: Η «διαιώνιση στερεοτύπων φύλου». Τι δεν κατάλαβες; Ζούµε στην εποχή της πλήρους αποκαθήλωσης των πάντων. Σε µία εποχή όπου οι γυναίκες βρίσκονται σε όλες τις θέσεις εξουσίας. Με δικαιώµατα στο σώµα τους, στο σεξ, στην ελεύθερη οικονοµία, στην επιλογή τους να κάνουν και να αγαπήσουν ένα παιδί. Αλλά αρκούν τρεις φασιστικοί εκφραστές του µηδενισµού.

Η διαφήµιση για το απαγορευµένο e-Golf είναι άλλη µία ένδειξη τού πώς συντελείται η αποδόµηση. Αυτό που θα έπρεπε να είναι η υµνολογία όλου του ανθρώπινου γένους, αυτό στο οποίο έχει στηριχτεί όλη η επιβίωση του είδους, βρίσκεται στη θέση µίας καταγρεουργίας.

Οι δικαιωµατιστές µίας κατ´ όνοµα ελευθερίας είναι οι αυτουργοί που απέκτησαν ισχύ σε µία δήθεν φιλελεύθερη κοινωνία. Σκοπό έχει να τεµαχίζει τα δοµικά συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης. Να επιβάλλει την αντίθετη φορά των ενστίκτων. Να αλλάξει εκ βάθρων την αισθητική. Να διστάζεις να πεις ότι τρελαίνεσαι. Να διστάζεις να γράψεις. Συγγνώµη κιόλας.

Δες τώρα το επόµενο σποτ: Με τον επόµενο πλανητάρχη που θα είναι άφυλος και θα ταΐζει µε µπιµπερό στο παγκάκι το πεκινουά του σε ρόλο υιοθετηµένου τέκνου. Και το όποιο Golf που θα περνά θα έχει ελευθέρας. Δες το video της απαγορευµένης διαφήµισης. Κακώς όρισες στην εσχατιά.


* Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος «οδηγεί» το 4Drivers και ταυτόχρονα εκδίδει το Best of Cars