330
Ο Αγγελος Τσιαπάρας, σε ψιλορετρό φωτογραφία, δίπλα σε ένα κλασικό Mini. Πλέον, ο 34χρονος επικεφαλής μηχανολογικού σχεδιασμού ζει, εργάζεται και διαπρέπει στη Μ. Βρετανία | Αρχείο Αγγελου Τσιαπάρα

Ενας Ελληνας στη Formula 1, ξανά!

Ο Αγγελος Τσιαπάρας, σε ψιλορετρό φωτογραφία, δίπλα σε ένα κλασικό Mini. Πλέον, ο 34χρονος επικεφαλής μηχανολογικού σχεδιασμού ζει, εργάζεται και διαπρέπει στη Μ. Βρετανία
|Αρχείο Αγγελου Τσιαπάρα

Ενας Ελληνας στη Formula 1, ξανά!

Ο Αγγελος Τσιαπάρας, ήδη από την εποχή που σπούδαζε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έβλεπε στο βάθος το όνειρο της Formula 1. Πριν καν πάρει το πτυχίο του από το ΕΜΠ είχε αρχίσει να ψάχνει τα άγνωστα, ανεξερεύνητα για τους περισσότερους, νερά της κορωνίδας του motorsport. Οk, του άρεσαν τα αυτοκίνητα, οι αγώνες, είχε και ένα Peugeot 106 Rallye. Ωστόσο, οι ομοιότητες σταματούν μέχρι εδώ με τους χιλιάδες από εμάς που ήδη κλικάρουμε στη ζωή μας τα παραπάνω «κουτάκια».

Αξιοποιώντας τις σπουδές του, αποχωριζόμενος πολλά καλά και ανέμελα που ταυτίζονται με τη φοιτητική ζωή και παίρνοντας τη σημαντική απόφαση να πάρει τον δρόμο βόρεια, προς τη Βρετανία, τη μέκκα των περισσότερων ευρωπαϊκών ομάδων στον «χώρο», έβλεπε στο βάθος του «παρμπρίζ» έναν ρόλο στην κορυφή. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.

Μέλος της ομάδας του μηχανολογικού σχεδιασμού στην ομάδα της Red Bull, κυρίως σε συστήματα ανάρτησης, πέρασμα στη Manor, και, εδώ και λίγες μέρες είναι ξανά στους τίτλους της αφρόκρεμας της Φόρμουλα 1 με το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της Williams, στην οποία θα αρχίσει να εργάζεται εντός των προσεχών μηνών ως επικεφαλής σχεδιασμού. Επίσης, έχω την αίσθηση, σχεδόν βεβαιότητα, πως το μάτι μου τον έχει πετύχει και σε βίντεο στο YouTube εντός της ομάδας του Γκόρντον Μάρει και του επαναστατικού υπεραυτοκινήτου, του Τ.50. Δεν παίρνω όρκο.

Πάντως, όπως μου είχε πει σε παλαιότερη επαφή μέσω email, «η F1 είναι το πλέον απόλυτο περιβάλλον. Τεχνικά, αποτελεί την παιδική χαρά ενός μηχανικού, όπου τίποτα δεν είναι μη υλοποιήσιμο». Ο Αγγελος, ξεκάθαρα και χωρίς χάσιμο χρόνου, έχει βρει το δρόμο του. Είναι ένας νέος, παθιασμένος με το αντικείμενο, διατεθειμένος να αφήσει πίσω στην πατρίδα γνώριμα πρόσωπα, ήλιο και άφθονο προσωπικό χρόνο προκειμένου να εργαστεί σε ό,τι τον εκφράζει και τον συγκινεί.

Τώρα, ξέρεις. Πίσω από τα μονοθέσια, την ταχύτητα και τους οδηγούς που, αναπόφευκτα, εισπράττουν το περισσότερο φως από τη λάμψη και το σταριλίκι του σπορ, υπάρχει ένας «δικός μας» άνθρωπος. Καλή επιτυχία στο νέο του πόστο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News