205
Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ έρχεται με τέσσερα προγράμματα οδήγησης | Mini Cooper

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο ηλεκτρικό Mini Cooper

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 22:00
Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ έρχεται με τέσσερα προγράμματα οδήγησης
|Mini Cooper

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο ηλεκτρικό Mini Cooper

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 22:00

Η βρετανική μάρκα Mini παρουσίασε με κάθε επισημότητα σε εκδήλωση στο Ρότερνταμ το Cooper SE, το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην πολύχρονη ιστορία της.

Το όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη, δίπλα στα συμβατικά μοντέλα, με την παραγωγή να ξεκινά τον Νοέμβριο, ενώ οι μπαταρίες και το ηλεκτρικό σύστημα θα έρχονται από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Guardian, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής.

Λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,6 kWh, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα του ΜΙΝΙ και δεν επηρεάζουν το χώρο αποσκευών.

Οι μπαταρίες φορτίζονται σε απλή οικιακή παροχή ή σε δημόσιους ταχυφορτιστές, εξασφαλίζοντας αυτονομία (με μία φόρτιση) που κυμαίνεται από 235 έως 270 χλμ, ανάλογα με τις συνθήκες και το οδηγικό στιλ.

Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ έχει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, για έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας ή τις επιδόσεις: το MID, το GREEN, το GREEN+ και το SPORT.

Όπως ισχύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί μέσα στην πόλη μόνο το πεντάλ του γκαζιού, καθώς όταν σηκώσει το πόδι του το αυτοκίνητο φρενάρει από μόνο του.

Οι παραδόσεις των πρώτων ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα γίνουν στις αρχές του 2020, με την τιμή (στην Βρετανία) να ξεκινάει από τις 27.000 ευρώ.