386
Μια μόνιμη αποικία στην Σελήνη οραματίζεται ο Τζεφ Μπέζος και θέλει να την δημιουργήσει η δική του διαστημική εταιρεία Blue Origin | Blue Origin

Αποικία στην Σελήνη θέλει να φτιάξει ο mr. Amazon

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 12:09
Μια μόνιμη αποικία στην Σελήνη οραματίζεται ο Τζεφ Μπέζος και θέλει να την δημιουργήσει η δική του διαστημική εταιρεία Blue Origin
|Blue Origin

Αποικία στην Σελήνη θέλει να φτιάξει ο mr. Amazon

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 12:09

Τα τελευταία χρόνια πολλοί μεγιστάνες έχουν στρέψει το βλέμμα τους μακριά από την Γη και δημιουργούν εταιρείες που αναπτύσσουν προηγμένες διαστημικές τεχνολογίες κάθε είδους. Ελον Μασκ (Tesla), Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin), Τζεφ Μπέζος (Amazon), Πολ Αλεν (Microsoft), Γιούρι Μιλνερ (Digital Sky Technologies) είναι ορισμένοι από τους πάμπλουτους οραματιστές μιας νέας διαστημικής εποχής για τον άνθρωπο. Μιας εποχής   η οποία ξεκινά από τουριστικές πτήσεις λίγο έξω από την Γη και φτάνει στην δημιουργία αποικιών σε άλλους πλανήτες.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος μιλώντας σε εκδήλωση στο Μουσείο Πτήσεων του Σιάτλ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την αποίκηση της Σελήνης. «Είναι ώρα να επιστρέψουμε στην Σελήνη και αυτή την φορά να παραμείνουμε εκεί. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξουμε μόνιμες εγκαταστάσεις διαβίωσης σε ένα από τους πόλους της Σελήνης» ανέφερε ο Μπέζος μπροστά σε ένα κοινό που αποτελούνταν κυρίως από παιδιά. Οπως φαίνεται δεν πρόκειται απλώς για μια επιθυμία του αμερικανού επιχειρηματία αλλά για μια εξαγγελία.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Τζεφ Μπέζος για την πόλη που θέλει να φτιάξει στην Σελήνη:

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4533960/Blue-Origin-plans-set-settlement-MOON.html) η διαστημική του του Μπέζος, η Blue Origin, έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια να στείλει μέσα στην επόμενη τριετία στην Σελήνη τα πρώτα φορτία με τα απαραίτητα υλικά για την δημιουργία αυτής της αποικίας. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του Μπέζος δεν είναι η κατασκευή μιας απλής βάσης αλλά η δημιουργίας μιας… πόλης.

Το όραμα του Μπέζος είναι όπως έχει πει ο ίδιος να γίνει ότι είναι απαραίτητο ώστε σύντομα να ζουν και να εργάζονται στο Διάστημα εκατομμύρια άνθρωποι. Ο ίδιος λέει ότι η Γη δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές και άλλες ανάγκες του υπερπληθυσμού της Γης και μόνη διέξοδος είναι η αποίκηση σε άλλους κόσμους.

Το σχέδιο του Μπέζος για μια σεληνιακή πόλη ακολούθησε το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την δημιουργία ενός «σεληνιακού χωριού» στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Μιας μεγάλης βάσης που θα λειτουργεί και ως κέντρο έρευνας, και ως κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας (εξορύξεων κλπ) αλλά και ως τουριστικός προορισμός. Μάλιστα πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Κίνα θα συμμετέχει στην προσπάθεια κατασκευής αυτού του χωριού.

Το σχέδιο της βάσης που θέλει να φτιάξει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στην Σελήνη. Credit: ESA
Το σχέδιο της βάσης που θέλει να φτιάξει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στην Σελήνη. Credit: ESA

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3