209
Οι ζωμοί αποτελούν βάση για σούπες και άλλα φαγητά που απαιτούν προσθήκη υγρού | Shutterstock

Θέλεις ζωμό; Κάντο όπως ο Φεράν Αντριά

Μαρίλη Κουβαρά 9 Νοεμβρίου 2018, 13:43
Οι ζωμοί αποτελούν βάση για σούπες και άλλα φαγητά που απαιτούν προσθήκη υγρού
|Shutterstock

Θέλεις ζωμό; Κάντο όπως ο Φεράν Αντριά

Μαρίλη Κουβαρά 9 Νοεμβρίου 2018, 13:43

Νοέμβριος και με τη θερμοκρασία να θυμίζει επιτέλους την εποχή, ονειρεύομαι ένα μπολ ζεστή σούπα το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα στη σχολή.

Ανοίγω ένα από τ΄ αγαπημένα μου βιβλία μαγειρικής, το «The Family Meal» (Οικογενειακό Γεύμα) του διάσημου ισπανού σεφ Φεράν Αντριά.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να έχει γραφτεί από τον σεφ του «El Bulli», ενός εστιατορίου με 3 αστέρια Michelin, που ήταν διάσημο για τη μοριακή κουζίνα του, αφορά όμως την καθημερινή μαγειρική στο σπίτι.

Πρόκειται για τα δείπνα που έτρωγε το προσωπικό του εστιατορίου κάθε βράδυ. Γιατί Family Meal; Φυσικά γιατί το προσωπικό είναι σαν οικογένεια για μας, εξηγεί ο διάσημος σεφ, επισημαίνοντας ότι εκείνοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό με τους πελάτες, αλλά πιάτα που θα έτρωγε ο καθένας στο σπίτι του!

Με 31 μενού τριών πιάτων, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα βιβλία που δεν προτείνουν απλά συνταγές, αλλά ολοκληρωμένα γεύματα, απλά και οικονομικά, που μπορούν όλοι να τα φτιάξουν μ’ ευκολία!

Εκτός βέβαια από τα λαχταριστά μενού, ο σεφ φρόντισε και για τους εντελώς αρχάριους με ένα κεφάλαιο με τις βασικές συνταγές που πρέπει ο καθένας να γνωρίζει. Και μιας και ήρθε ο καιρός για ζεστές σούπες, τι καλύτερο από τις συνταγές για αρωματικούς, σπιτικούς ζωμούς!

Δείτε τις συνταγές των ζωμών με ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι, εδώ 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3