264
Ο καπνιστός σολομός ταιριάζει απόλυτα με το αγγούρι, το αβοκάντο και την γουακαμόλε | Κική Τριανταφύλλη

Ρολάκια σολομού με γουακαμόλε και αγγούρι

Κική Τριανταφύλλη 24 Οκτωβρίου 2018, 14:26
Ο καπνιστός σολομός ταιριάζει απόλυτα με το αγγούρι, το αβοκάντο και την γουακαμόλε
|Κική Τριανταφύλλη

Ρολάκια σολομού με γουακαμόλε και αγγούρι

Κική Τριανταφύλλη 24 Οκτωβρίου 2018, 14:26

Εχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που έμενα στην Κηφισιά, εν τω μεταξύ το τοπίο έχει αλλάξει οριστικά. Κάποτε μπορούσες να πιες καφέ μόνο στου Βάρσου μετά ήρθε το Musicafe και έγινε επανάσταση, ειδικά τα βράδια έκλειναν οι δρόμοι από τον κόσμο που ερχόταν από όλη την Αθήνα.

Εκείνο το ωραίο καφέ (all day θα το λέγαμε σήμερα) δεν υπάρχει τώρα πια, το κέντρο της Κηφισιάς, όμως, γέμισε με ωραία μαγαζιά κάθε είδους. Και αν κάποτε οι Αθηναίοι ερχόντουσαν εδώ για να πάρουν τον αέρα τους, σήμερα πηγαίνουν για να αλλάξουν παραστάσεις, να φάνε, να πιουν και να διασκεδάσουν σε ωραίο περιβάλλον.

Ένα από τα all day στέκια που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια είναι και το Arch café eaterie, στην αρχή της Αργυροπούλου. Θαύμασα τις προάλλες τον ιταλικό αέρα που πνέει στη μεγάλη μπάρα του. Συναντηθήκαμε εκεί με τις φίλες μου ένα βράδι στις αρχές του φθινοπώρου, που η δροσιά είχε πέσει για τα καλά στην Κηφισιά. Είχαμε μεγάλη όρεξη, φάγαμε και ήπιαμε πάρα πολύ ωραία.

Σε ένα τέτοιο μέρος, άλλωστε, που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο κατάλογος έχει τα πάντα από μπέργκερ και bao bun (τα πάλευκα ασιατικά ψωμάκια που είναι μεγάλη τάση τελευταία), μέχρι φιλέτα και μακαρονάδες, όλα με ένα άγγιγμα ελληνικότητας αφού ο σεφ του Arch, Σπύρος Γεωργόπουλος παίζει με εμβληματικά ελληνικά προϊόντα και ξένες συνταγές και τεχνικές.

Εντύπωση μου έκαναν τα ρολάκια με σολομό, αγγούρι και γουακαμόλε (Salmon Roulat αναφέρονται στον κατάλογο). Γίνονται πανεύκολα και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αν τα προσφέρετε για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι ή σε μπουφέ.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News