225
΄Σερβίρετε τα λαζάνια ζεστά | Μαρίνα Μαυρομάτη

Τα Ιταλικά: Φρέσκα πράσινα λαζάνια

Μαρίνα Μαυρομάτη 9 Αυγούστου 2019, 10:12
΄Σερβίρετε τα λαζάνια ζεστά
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Τα Ιταλικά: Φρέσκα πράσινα λαζάνια

Μαρίνα Μαυρομάτη 9 Αυγούστου 2019, 10:12

Σήμερα είμαστε καλεσμένοι της Susanna στο blog Afrodita’s kitchen για να φτιάξουμε όλοι μαζί φρέσκα πράσινα λαζάνια, τα οποία θα τα συνδυάσουμε κλασσικά με ραγκού κιμά και μπεσαμέλ.

Σίγουρα τα πιο γνωστά λαζάνια παγκοσμίως είναι αυτά που στην Ελλάδα ονομάζουμε μπολονέζ, ή πιο σωστά lasagne alla bolognese. Τα λαζάνια όμως είναι ένα σπιτικό ζυμαρικό με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη, που το συναντάμε σήμερα σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, και με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών.

Τα πράσινα λαζάνια του Ρέτζιο Εμίλια (Reggio Emilia), οφείλουν το χρώμα τους στα άγρια χόρτα ή το σπανάκι, που εμπλουτίζει την κλασσική ζύμη ζυμαρικών με αυγά. Η Σουζάνα μας λέει ότι τα πράσινα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ στον φούρνο, τα συνηθίζουν πολύ στο πασχαλινό τραπέζι, μάλιστα η συνταγή που μας παρουσιάζει, αποτελεί οικογενειακή παράδοση.

Την συνταγή της μπορείτε να τη δείτε εδώ. Την ακολούθησα χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, το μόνο που ξέχασα ήταν να ρίξω λίγη φρυγανιά επάνω από την μπεσαμέλ.

Οι εντυπώσεις μας;  Φανταστική συνταγή! τα φρέσκα λαζάνια δεν έχουν καμία σχέση με τα τυποποιημένα που ξέρουμε. Συγκρατούν ένα ποσοστό υγρασίας και δεν ξεραίνονται στον φούρνο, και βέβαια τα ποιοτικά φρέσκα υλικά δίνουν φανταστική γεύση. Εξαιρετικό γιορτινό πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα τραπέζι. Αξίζει και με το παραπάνω ο κόπος για να φτιάξει κανείς τα φρέσκα λαζάνια…

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News